Nuh'un gemisi!

Mimar Remizov, 'Nuh'un Gemisi adını verdiği 10 bin kişilik otelin inşaatı start aldı... Suda yüzen ve tüm enerjisini kendi sağlayacak olan bu eşsiz proje, 6 ayda tamamlanacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ocak 2011 Güncelleme 12 Ocak 2011, 00:41
Nuh’un gemisi!

İÇİNDEKİLER

Küresel ısınmayla birlikte yükselen deniz seviyesinden esinlenen Rus mimar Aleksandır Remizov, 'çevre dostu' bir otel projesine imza attı... Daha çok suda ters dönmüş bir gemiyi anımsatan ve 'Nuh'un Gemisi' adı verilen otel, suda yüzebilme özelliği sayesinde günün birinde yeni bir 'büyük tufan' yaşanması durumunda insanlara bir sığınak olacak. Rus mimarın, bir Alman mühendislik şirketi ve Moskova'da yaşayan bilimadamı Lev Britvin'le işbirliği içinde tasarladığı yapının diğer bir önemli özelliği de rüzgar ve güneş enerjisiyle güç kaynakları sayesinde tamamen kendi kendine yetebilmesi. 10 bin kişiyi ağırlayacak kapasitede tasarlanan otelin yapımının St. Petersburg'da 6 ayda tamamlanması planlanıyor. 1 milyar dolara mal olacak 'yüzen otel'in projesini hazırlayan Remizov, "Çok eşsiz bir yapı için 3 yıl boyunca gece-gündüz çalıştık.

Sonunda 'Nuh'uh Gemisi' adını verdiğimiz projeyi tamamladık. 2012 yılında ilk konuklarını ağırlayacak bu özel yapı, hayranlık uyandıracak" dedi.