Generale suikast

Aylardır kanın durmadığı Suriye'de, Tuğgeneral Dr. İsa el Koli, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Böylece ayaklanmadaki en üst düzey suikast gerçekleştirildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Şubat 2012 Güncelleme 12 Şubat 2012, 02:59
Generale suikast

İÇİNDEKİLER

Suriye'de kan durulmuyor! Ülkenin resmi haber ajansı SANA'nın internet sitesinde yer alan habere göre, Şam'da bulunan Hamiş Askeri Hastanesi Başhekimi Tuğgeneral Dr. İsa el Koli, Rükneddin Mahallesi'nde bulunan evinin önünde düzenlenen bir suikaste kurban gitti.

HEDEFLER BELLİ
Haberde, silahlı üç kişinin Dr. Koli'nin evden çıkmasını beklediği ve generali ateş ederek öldürdüğü ifade edildi. SANA, bu saldırının, Suriye'deki terörist grupların entelektüeller ile tıbbi ve teknik uzmanları hedef alan operasyonlar dizisinin son halkası olduğunu öne sürdü.

FECİ GÖRÜNTÜ
Devlet televizyonunda, Koli'nin evinin önünde bir kan gölü içinde yatarken görüntüleri yayınlandı. Öte yandan Suriye'nin başkenti Şam, olayların başladığı yaklaşık bir yıllık süre içinde büyük oranda sakin kalmıştı. Halep'te de önceki gün düzenlenen saldırılarda 28 kişi ölmüştü.

ATEŞ LÜBNAN'A SIÇRADI
Suriye'deki gerginlik Lübnan'da silahlı çatışmaya dönüştü. Sünniler'in çoğunlukta bulunduğu Trablus'ta Beşşar Esad taraftarları ve karşıtları çatıştı. İlk belirlemelere göre çıkan olaylarda en az 2 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi de yaralandı.

TOPÇU BİRLİKLERİ YERLEŞTİRİLİYOR
ABD Şam Büyükelçi Robert Ford, facebook sayfasında Esad'a bağlı birliklerin topçu ateşlerini gösteren 9 uydu görüntüsünü yayınladı. Görüntülerde tankların, bir haftada 3 bin 100 kişinin öldüğü Humus kentine çevrilmiş oldukları görüldü. Ford, "Humus'u bombalayan belli" yazdı.