Alzheimer’a çilek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mayıs 2024 Güncelleme 05 Mayıs 2024, 06:59
Alzheimer’a çilek

İÇİNDEKİLER

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte çeşit çeşit sebze ve meyveler, tezgahları süslüyor. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak, faydalarını açıklıyor:

KABAK: Göz, cilt ve kalp sağlığı için faydalıdır. Bağırsakları çalıştırır, kabızlık riskini azaltır.

KARPUZ: Yüzde 92 oranında su içeriğiyle karpuz, sıvı ihtiyacını karşılar. Kanser gelişme riskini azaltır. Kan basıncını düşürür.

ÇİLEK: Lif ve antioksidan açısından zengindir. Kalp hastalığı, diyabet, Alzheimer ve çeşitli kanser türlerine karşı koruyucudur.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN