Şimşek yatırımcılarla buluşacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2024 Güncelleme 17 Nisan 2024, 07:01
Şimşek yatırımcılarla buluşacak

İÇİNDEKİLER

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları' ile 'G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılarak, uluslararası yatırımcılarla görüşmek üzere ABD'ye gitti. Toplantılar, Washington'da 20 Nisan'a kadar sürecek.

Şimşek'in bugün Uluslararası Finans Enstitüsü tarafından düzenlenecek Küresel Görünüm Forumu'nda yer alması planlanıyor. Yarın da 'Türkiye: Değişken Küresel Ekonomide İleriye Doğru Gitmek' başlıklı etkinlikte konuşması öngörülen Şimşek, programları kapsamında G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na da katılacak. Bakan Şimşek, kredi derecelendirme kuruluşlarının temsilcileri, ülkelerin maliye bakanları, merkez bankası yetkilileri, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile akademisyenlerin katılacağı toplantılarda da yatırımcılarla buluşacak.

'PROGRAMIMIZI DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ'
Bakan Şimşek, son dönemde kasıtlı şekilde gündem oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, "Bizim derdimiz memlekete hizmet, gündemimiz yoğun. Cumhurbaşkanı'mızın tam destek verdiği programımızı daha da güçlendireceğiz. Vatandaşlarımızdan istirhamım, dedikodulara itibar etmeyiniz ve bizden duymadığınız hiçbir haber ve söylentiye inanmayın" diye konuştu. Şimşek, KDV ile ilgili iddiaları da yalanlayıp, "KDV oranlarında artış yapmadık. Suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alıyoruz" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN