Ödemeler erkene çekildi: Evde bakım yardımı bugün hesapta

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Nisan 2024 Güncelleme 08 Nisan 2024, 07:00
Ödemeler erkene çekildi: Evde bakım yardımı bugün hesapta

İÇİNDEKİLER

Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanan 561 bin kişi Ramazan Bayramı'na ödemelerini alarak giriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine destek sağlamak için her ay yatırılan Evde Bakım Yardımı ödemelerini Ramazan Bayramı dolayısıyla öne çektiklerini söyledi. Hak sahibi başına aylık 7 bin 608 lira ödendiğini belirten Göktaş, yardımların bugün hesaba yatırılacağını kaydetti.

Bakan Göktaş, bu ay 4.2 milyar lira Evde Bakım Yardımı ödemesi gerçekleştireceklerini aktardı. Bu destekten yararlanmak için; engelli bireyin heyet raporu veren hastanelerden alacağı engelli sağlık kurulu raporunun ağır engelli kısmında mutlaka 'Evet' yazan bir ibare bulunması; hane içinde kişi başına düşen gelirin 1 aylık net asgari ücret tutarının 2/3'ünden (11 bin 334 liradan) daha az olduğunun gelir testi raporu ile belirlenmesi gerekiyor.

TEMMUZ'DA ARTACAK
Bu destek, bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere ödeniyor. e-Devlet'ten başvuru imkanı bulunuyor. Desteğin tutarı Temmuz'da memur zammıyla artacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN