Benim 'adım' mucize

18 yaşındaki Muhammed, depremde annesi, babası ve 2 kardeşini kaybetti. Bacakları kesildi. Ama o pes etmedi. Protezleriyle ilk adımını atıp mucizenin ne olduğunu gösterdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2024 Güncelleme 30 Mart 2024, 07:02
Benim ’adım’ mucize

İÇİNDEKİLER

Muhammed Leblebi'nin ailesiyle birlikte Kahramanmaraş Elbistan'da yaşadığı 7 katlı bina 6 Şubat tarihli ilk depremde yıkılmadı. Depremin sarsıntısıyla kendilerini sokağa atan Leblebi ailesi birkaç saat sonra kar yağışı ve soğuğa dayanmayınca "Bina sağlam nasıl olsa" diyerek evlerine döndü. Fazla bir zaman geçmeden 2. depreme yakalanan ailenin yaşadığı bina büyük bir gürültüyle çöktü. Çöken binanın enkazında kalan aileden sadece Muhammed sağ kalabildi.

3. GÜNDE KURTARILDI
Enkazda 3. gün arama kurtarma ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan genç, depremzedenin iki bacağı da ezilme nedeniyle kesildi. Annebaba ve 2 kardeşini kaybeden Muhammed, hastaneden taburcu olunca ağabeyi Abdulkadir ile birlikte Gaziantep'e yerleşti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ortez Protez Yapım ve Uygulama Merkezi'ne başvuran Muhammed, tedavinin ardından kendisi için yapılan protezleriyle kendisi gibi depremzede olan fizyoterapist Zeynep Büyükardıç ile yürüme egzersizlerine başladı. Muhammed, tedavinin ardından normal hayatına dönecek.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN