CHP’li Canan Kaftancıoğlu, HDP’nin eski Eş Başkanı Demirtaş’a övgüler dizdi!

CHP’li Canan Kaftancıoğlu, HDP’nin eski Eş Başkanı Demirtaş’a övgüler dizdi. ‘Omuz omuza mücadele ettik’ diyerek ittifakı itiraf etti. İptali istenen İstanbul seçimleriyle ilgili de “YSK’dan o karar çıkmayacak” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2019 Güncelleme 27 Nisan 2019, 08:00
CHP’li Canan Kaftancıoğlu, HDP’nin eski Eş Başkanı Demirtaş’a övgüler dizdi!

İÇİNDEKİLER

CHP'nin stanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yerel seçim öncesi ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili yaptığı skandal açıklamalar tepki çekti. Kaftancıoğlu, AK Parti'nin İstanbul seçimlerinin iptaline ilişkin başvurusunu değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararını beklemedi. YSK'ya baskı niteliğinde açıklamlarıyla gündeme geldi. YSK'nın İstanbul seçiminin iptaline yönelik bir karar vermesini beklemediğini söyledi. Kaftancıoğlu, "YSK'dan o karar çıkmayacak. Hiçbir hukuksal dayanağı yok, o yüzden olmayacaktır. Hiç gündemimizde yok" dedi.

HDP İLE OMUZ OMUZA
Kaftancıoğlu, ayrıca terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a övgüler dizmeye devam etti. Kaftancıoğlu, terör örgütü PKK propagandası yaptığı ve halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği gerekçeleriyle yargılanan Demirtaş'ın 31 Mart öncesi yaptığı "Sandığa gidin" çağrısını çok kıymetli bulduğunu belirtti. "Faşizme karşı omuz omuza mücadele ettik" dedi. HDP'nin özellikle Türkiye'nin batısında CHP'li adaylara verdiği destek ve Demirtaş'ın sandık çağrısıyla ilgili konuşan CHP'li Canan Kaftancıoğlu, "HDP seçmeni üzerinde oldukça etkili olduğunu düşünüyorum. Olması gereken de buydu" sözlerine yer verdi.