Hangisi daha hızlı

Geçen sezon oynanan M.United- Arsenal maçında Bellerin'in 40 metrelik deparı herkesi şaşkına çevirmişti. 100 metre rekortmeni Bolt 40 metreyi 4.64'le geçerken Bellerin'in derecesi 4.41 olarak hesaplandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mart 2016 Güncelleme 28 Mart 2016, 00:00
Hangisi daha hızlı

İÇİNDEKİLER

Arsenal'in 21 yaşındaki İspanyol sağ beki Hector Bellerin hızıyla fark yaratıyor. Özellikle de geçen sezon oynanan Manchester United-Arsenal maçında attığı deparla gündeme oturan genç futbolcunun 40 metreyi Usain Bolt'tan hızlı koştuğu hesaplanmıştı. BBC'nin yaptığı haberde 40 metreyi 4.41 saniyede koştuğu söylenen Bellerin'in, Bolt'un Berlin'de 100 metre dünya rekoru kırdığı koşusundaki ilk 40 metreden daha hızlı olduğu iddia edilmişti. Ussain Bolt'un 40 metreyi 4.64'le koştuğu hesaplanmıştı. Genç futbolcu ise Ussain Bolt'un dünyanın en hızlı adamı olduğunu söyleyerek olaya gerçekçi yaklaştı. Bellerin, "O bir sprinter, elbette dünyanın en hızlı adamı. Ondan daha hızlı olduğumu söyleyen insanlar var ancak durumumuz farklı. Ayağınızda top varken koşturmakla, sprint yarışlarına katılmak tamamen farklı şeyler'' dedi.

ARADA ÇOK BÜYÜK FARKLAR VAR
6 Olimpiyat altını bulunan ve tarihteki en iyi sprinter olduğu iddia edilen Usain Bolt ise bu ilginç karşılaştırmayı, kendine has tarzıyla yorumladı, "Bu hikayeler beni güldürüyor. Futbolcular 10-20 metrelik mesafelerde oldukça hızlı, bunun için antrenman yapıyorlar. Ben ise 100 ve 200 metrede hızlı olmak için çalışıyorum. Aynı şey değil. Arada büyük fark var.'' ifadelerini kullandı. Jameikalı atlet Ussain Bolt 100 metre dünya rekorunu 9.58'lik dereceyle kırmıştı.

RONALDO 96 METREYİ 10 SANİYEDE KOŞTU
Futbolcuların sürat istatistiği ile ilgilisi bir detay da Cristiano Ronaldo ile ilgili. Portekizli futbolcu 2012'de 96 metrelik deparı hesaplandı. Ronaldo'nun bu mesafeyi tam 10 saniyede koştuğu tesbit edildi. Mesafe arttıkça futbolcuların hızı düşüyor.