Bilic'e 3 Melo'ya 2 Beşiktaş'a 4 maç

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşanan olayların faturası belli oldu. PFDK'dan yapılan açıklamada Beşiktaş'a 4 maç seyircisiz oynama cezası verilirken teknik direktör Slaven Bilic'e 3, Felipe Melo'ya da 2 maçtan men cezası verildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Eylül 2013 Güncelleme 27 Eylül 2013, 00:56
Bilic’e 3  Melo’ya 2 Beşiktaş’a 4 maç

İÇİNDEKİLER

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşanan olayların faturasını dün ilan etti! Beşiktaş'a 4 maç seyircisiz oynama cezası verilirken teknik direktör Slaven Bilic'e 3 maçtan men cezası verildi. Galatasaraylı Felipe Melo ise 2 maçtan men cezası aldı. Beşiktaş için hafta boyunca 6 hatta 8 maç tahminleri yapılırken PFDK 4 maça hükmetti. Melo için de 3 ya da 4 maç tahlinlerine karşın Brezilyalı futbolcu 2 maçtan menle cezalandırıldı. Tahminlerin üstünde ceza alan ise Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic oldu. Hırvat teknik adamın Melo'dan fazla ceza alması bazı çevrelerce sürpriz olarak karşılandı. PFDK gerekçeyi de "Müsabaka hakemine hakaret" olarak açıkladı.

3 NEDENDEN ÖTÜRÜ BEŞİKTAŞ'A 70 BİN TL CEZA
PFDK Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 40 bin, tribünlere kapasite üzerinde seyirci alınmasından ve merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 20 bin, yeterli sayıda güvenlik elemanı bulundurmaması nedeniyle de 10 bin, toplamda da 70 bin TL para cezası verdi. Para cezasından Bilic ve Melo da nasibini aldı.

BEŞİKTAŞ, BILIC'İN CEZASI İÇİN TAHKİM'E GİDEBİLİR
PFDK Bilic ve Melo'ya 13'er bin TL para cezası verdi. Beşiktaş Kulübü ile Melo'nun cezaların açıklanmasının ardından çok büyük bir ihtimalle TFF Tahkim Kurulu'na itirazda bulunmayacağı da kulüplere yakın çevreler tarafından ifade ediliyor. Ancak Beşiktaş'ın Hırvat teknik direktör Slaven Bilic'in cezasının düşürülmesi için Tahkim'e gidebileceği ifade ediliyor.

ORMAN BUGÜN KONUŞACAK
Cezaların açıklanmasının ardından Beşiktaş kulübü Başkanı Fikrat Orman bir açıklama yapmadı. Orman'ın PFK'nın verdiği cezalarla ilgili bugün bir açıklama yapması bekleniyor. Tahkim'e gidilip gidilmeyeceği bu şekilde netlik kazanacak.

BEŞİKTAŞ 1 MAÇI KUPADA ÇEKEBİLİR

Beşiktaş, 8. haftadaki Rizespor, 10. haftada Konyaspor, 12. haftada Karabükspor ve 14. haftada Sivaszspor maçlarını seyircisiz oynayacak. Ancak fikstür belli olmadığı için Ziraat Türkiye Kupası maçlarından biri de denk gelebilir. O zaman Sivas maçı seyircili olacak.