106 yıllık rekor!

Afrika sıcaklarıyla boğuşan Türkiye’de termometreler, rekorları yansıttı. Adanalılar’ın 5 liraya serinlediği buz kalıpları, Antalya’da havuzların vazgeçilmezleri arasındaydı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Temmuz 2017 Güncelleme 03 Temmuz 2017, 01:41
106 yıllık rekor!

İÇİNDEKİLER

Afrika sıcakları, etkisi gösterdi. İstanbul 36, Antalya 45, İzmir 41 dereceyi gösterdi. Uzmanlar, bu sıcaklıkların son 100 yıl içerisinde bir rekor olduğunu belirtti. Sıcak denilince akla ilk gelen yer olan Adana'da buz satışları patladı! tüm Türkiye'nin beklediği yaz sonunda geldi. Son 3 gündür etkili olan Afrika sıcakları, herkesi etkiledi. Yetkililer, İstanbul'da, son 106 yılın en yüksek sıcaklığı yaşandığını belirtti. Serinlemek isteyenler, sahillere akın etti. Antalya ise rekorun bir başka adresiydi. Kentte, dereceler 45'i gösterdi. Bu, son 88 yılın en yükseğiydi! Otel yetkilileri, serinlemek isteyen turistlerin girdiği havuzlara, buz kalıpları attı. Sıcak denilince akla ilk gelen yer ise Adana'dan başkası değildi! Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Adana'da, Kuzey Afrika sıcaklarından nasibini aldı.



HAMİLELER İDARİ İZİNLİ
Kentte 3 tesisle faaliyet gösteren işletme, serinlemek isteyenlere 13 kiloluk buz kalıplarını 5 liradan satmaya başladı. Ancak sıcak nedeniyle buzlarda da arz sıkıntısı yaşandı! Günde 30 ton buz sattıklarını belirten işletme sahibi, taleplere yetişmekte zorlandıklarını söyledi. Ankara'da da sıcaklıklar rekor seviyedeydi. Sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi sebebiyle Ankara, Osmaniye, Denizli ve Muğla'da kamuda çalışan engelli ve hamilelerin izinli olduğu açıklandı. Herkesin konuştuğu sıcak, sosyal medyanın da gündemindeydi. Twitter kullanıcıları, yorumlarıyla ve paylaştıkları capslerle, herkesi gülümsetti.

YAĞMUR MÜJDESİ
Cuma gününden beri aşırı sıcaklıklarla boğuşan İstanbullulara sevindiren haber geldi. Meteoroloji, Salı gününden itibaren yağmurlu ve rüzgarlı havanın etkili olacağını söyledi. Karadeniz'deki karayel fırtınasıyla birlikte serinleyecek İstanbul'da sıcaklıklar, mevsim normallerine dönecek.

SOSYAL MEDYA YORUMLARI
Soğuk su musluğundan sıcak su neden akar?
Mat ruj bile dayanmıyor eriyor. Allah'ım bu nasıl bir sıcak...
Evdeki sıcak anlayışım: Hangi odaya geçiyorsan oranın camını aç
Adanalılar, size sesleniyorum! Güneşe 2 el daha ateş edin gözü korksun. Bu ne sıcak!
Çok sıcak tweeti atmaya geldim
Hava sıcak diye şortla geziyorum. Köylüler pantolon almaya paran mı yok paçanın yarısı nerde diye espri yapıyorlar.
Ütü buharı + sıcak + nem = Sauna Salonu
Uçak ahtapotlar gördüm yemin ederim. Bunlar hep sıcaktan
17 yıllık İstanbulluyum, böyle sıcak görmedim.
Bizdeki şansa bak, 106 yılın en sıcak gününe denk geldik.