2. Fetullah

2. Fetullah 15 Temmuz darbe girişiminin merkezinde, askerleri koordine ettiği ortaya çıkan FETÖ imamı Adil Öksüz’ü tanıyanlar anlattı: Biz ona Fetullah Gülen 2 diyorduk. Darbeyi yönetebilecek yetenekte biri gibi görünmüyordu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ağustos 2016 Güncelleme 07 Ağustos 2016, 02:18
2. Fetullah

İÇİNDEKİLER

15 Temmuz darbe girişiminin bir numarası olarak gösterilen Adil Öksüz, çıkartıldığı mahkemece salıverilmesinin ardından sırra kadem bastı. FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri imamı' olduğu iddia edilen Adil Öksüz'ü, onu tanıyanlar deşifre etti. Sade yaşantısıyla dikkatleri üzerine çekmeyen Öksüz'ü görev yaptığı Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde dersine girdiği öğrencisi Muhammet Tayyip Sosyal anlattı. Öksüz'ün öğrencileriyle ilişkisi zayıf olan bir öğretim görevlisi olduğunu belirten Sosyal, "Derse geldiği zaman genellikle öğrencilerle iletişimi zayıf olan, dersi donuk anlatan bir tipti. Zaten öğrenciler arasında kendisi için 'Fetullah Gülen 2' diyorduk. Konuşması olsun, üslubu olsun, hal ve hareketleriyle kendisi bizzat ondan ders aldığını, onu taklit ettiğini açık ediyordu" dedi.

HİÇ TAHMİN ETMEMİŞTİK
Okuldaki yaşantısına bakarak Öksüz'ü böyle bir girişimi yürütebilecek biri olarak görmediklerini ifade eden Sosyal, "Biz öğrenciler arasında kendisinin Fetullah Gülen sempatizanı olduğunun bilincindeydik. Bu doğrultuda paralel yapıya mensup olduğunu da düşünüyorduk. Şimdi de kendisini açık etmiş bir vaziyette ortaya koydu. Böyle bir kalkışma içerisinde bulunabileceğini tahmin bile etmedik. Çünkü kendisi okulda bu tarzda faaliyetler yürüttüğüne dair bir izlenim bırakmıyordu" diye konuştu.

AKLA GELEN İLK KİŞİ O DEĞİLDİ
Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay ise, Adil Öksüz ve onunla birlikte açığa alınan 9 kişiyi Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne yerleştiren ismin bir yıl önce yurt dışına kaçan ve adı FETÖ'nün 73 örgüt yöneticisi arasında olan fakültenin kurucu dekanı Prof. Dr. Suat Yıldırım olduğunu söyledi. Günay, "Fakültenin kurucu dekanı Suat Yıldırım döneminde yerleştirilenler arasında böyle bir misyonu üstlenecek biri varsa öncelikle akla gelen kişi Adil Öksüz değildir. Kamuoyunda öne çıkan Davut Aydüz, Muhittin Akgül gibi aktörler var. Ancak Adil Öksüz'ün de Suat Yıldırım tarafından fakülteye alındığı için o yapıya sempatizanlığı olduğunu, bir şekilde irtibatlı olduğunu herkes biliyordu. Ama tavır ve davranışları, yetenekleri bakımından, bizde bıraktığı izlenim bakımından kalkışmayı yönetecek ya da kendisine atfedilen işleri yapacak bir performansta gözükmüyordu. Bunları yapmış olması hepimizde şok tesiri bırakan bir durumdur. İnşallah en kısa zamanda yakalanır" dedi.



Öksüz'ün öğrencilerinden Muhammet Tayyip Sosyal, hocalarının darbe yönetecek kadar yetenekli olmadığını düşündüklerini söyledi.



Sakarya Üniversitesi İlahiyet Fakültesi Dekanı Hacı Mehmet Günay, Öksüz'den önce farklı isimlerden şüphelendiklerini söyledi.