Kara kalpli!

Soma'da 301 işçiye mezar olan maden faciası, Türkiye'yi ağlattı. Hakkında yeniden inceleme başlatılan patron Alp Gürkan'ın verdiği yazılı ifade ise acıya tuz bastı: Ocağın sahibiyim ama sorumlu değilim!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Aralık 2015 Güncelleme 14 Aralık 2015, 00:00
Kara kalpli!

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa Soma'dan gelen acı haberle karalar bağladı. Maden faciası, 301 işçinin ölümüyle sonuçlandı! Olayla ilgili Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ın da aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Şirketin patronu Alp Gürkan hakkında Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatıyla yeniden inceleme başlatıldı. Alp Gürkan'ın 9 Kasım'da yazılı ifadesi alındı. Soma Holding'in patronu Gürkan'ın verdiği ifadenin detayları ortaya çıktı.

TUTUKLU OĞLUNU DA SAVUNDU
Alp Gürkan, facianın yaşandığı şirketin patronu olmasının kendisine hukuki ve cezai sorumluluk yüklemediğini söyledi. Alp Gürkan, "Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. isimli şirketin en büyük ortağı durumundayım. Ancak bu hukuki ve cezai sorumluluk sahibi olduğum anlamına gelmez" dedi. Kendisi hakkında yeni delil bulunamadığı için yeniden soruşturma açılamayacağını ileri süren Gürkan, "Benim söyleyebileceğim, o madende alınması gereken tüm tedbirlerin alındığıdır. Başka bir tedbir alma ihtimalim bulunmamaktadır" dedi. Tutuklu bulunan oğlu Can Gürkan'ı da korumaya çalışan Alp Gürkan, faciayı kastederek, olayla yönetim kurulu üyelerininin suçu olmadığını iddia etti.