Görmez: Milletin hakkını yediler

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, paralel yapıyı eleştirdi. Zekat, sadaka ve halkın yardımlarıyla 40 yıldan beri para toplayanlara büyük tepki gösterdi: "Milletin hakkını yediler."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Eylül 2014 Güncelleme 12 Eylül 2014, 00:50
Görmez: Milletin hakkını yediler

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen ve örgütü, yıllar boyu halkın dini duygularını istismar etti. Bu yolla paralel çeteye kaynak sağladı. Gülen ve çetesinin marifetleri ortaya çıkarken, Diyanet'ten de çok önemli açıklamalar geldi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez; zekat, sadaka ve halkın yardımlarıyla 40 yıldan beri yardım toplayan paralel yapıya tepki gösterdi.

AHLAKİ BOYUTU VAR
Gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Görmez, şunları söyledi: "Tarihte Diyanet sivil dini yapıları hep korumuştur. Hem onların hata yapmamalarını sağlamak için çaba içerisine girmiştir, hem de devletle onlar arasında köprü olarak devletin onları tamamen ezmesinin de önünde geçmiştir. Ama bu topraklarda bu tartışmanın bir de dini ve ahlaki boyutu vardır. Bir dini yapı ortaya çıkarken daha çok halka dayanır. Halkın zekatlarına, sadakalarına dayanır. Yardım, toplarken ne demişse sadece o çerçevede hizmetini yapacak."

MANEVİYAT HIRSIZLIĞI
Görmez, "40 yıllık bir emekten sonra bütün bunları kuru bir güç tutkusu adına ve uluslararası siyasete müdahale adına heba ettiği zaman, bütün o insanların hukukunu da çiğnemiş olur" dedi. Ardından da şöyle devam etti: "Bunu bütün dini yapılar için söylüyorum. Hırsızlık kötü bir şeydir. Ancak milletin maneviyatını çalmak çok daha kötü bir şeydir."