Sesine kulak verdi

Kendisi de yetimhanede büyüyen futbolcu Serkan Balcı, biyonik kulağını sobaya atan minik Erva'nın sesini duydu. Futbolcu, Erva'nın 'anne' diyebilmesi için 12 bin lira verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mart 2014 Güncelleme 07 Mart 2014, 01:30
Sesine kulak verdi

İÇİNDEKİLER

Adana'da doğuştan işitme engelli 2.5 yaşındaki Erva, 'biyonik kulak' olarak da bilinen koklear implantı sobanın içine attı. Bu yüzden işitme yeteneğini kaybeden minik kızın ailesi, maddi yetersizlikler yüzünden yeni cihaz alamadığı için perişan oldu. Ancak Erva'nın imdadına Antalyasporlu futbolcu Serkan Balcı yetişti. Küçük yaşta anne-babası ayrılan ve bir dönem ağabeyi ile birlikte yetiştirme yurdunda kalan Serkan Balcı, Erva'nın duyabilmesi için ihtiyaç duyduğu cihazın bedeli olan 12 bin lirayı aileye verdi. Serkan Balcı'nın gösterdiği duyarlılık karşısında mutluluk gözyaşı döken Ayşe-Ömer Altunkanat çifti, "Futbolcunun böyle bir yardımda bulunmasına şaşırdık. Kendisinin de Erva'yla yaşıt kızı varmış. O gözünün önüne gelmiş ve yardım etmek istemiş. Ne kadar teşekkür etsek az" dedi.

FAZLASINI GÖNDERDİ
Serkan Balcı aileye bir aracı yardımıyla ulaşarak kulaklığı alıp göndermek istediğini söyledi. Ancak kulaklığın uymayacağı düşünülerek baba Ömer Altukanat telefonla aranıp ne kadar para gerektiği soruldu. Altunkanat, fiyatı 11 bin 400 liraya kadar düşürdüğünü anlattı. Bunun üzerine Balcı, hemen 12 bin lira gönderdi. Bu parayı çeken baba, kızına biyonik kulağı alıp taktı.

KONUŞMAYA BAŞLADI
Takılan biyonik kulak sayesinde sesleri duyunca konuşmaya başlayan Erva, 'baba' diyor, yemeği de 'ham' diye gösteriyor. Ayşe Altunkanat, "Kızım kendini tehlikelerden korusun bize o bile yeter" diye konuşuyor.

YÜZ YÜZE TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM
Ayşe Altunkanat, kızına kulaklık parasını gönderen Serkan Balcı ile tanışmak istediğini söyledi. "Onun da Erva'nın yaşlarında kızı varmış. O nedenle yardım etmiş. Allah onu kızıyla hep mutlu etsin" diyen Altunkanat, "Yüz yüze teşekkür etmek isterim" şeklinde konuştu.

GEÇMİŞİNİ UNUTMUYOR
Küçük yaşta anne-babası ayrılan ve bir süre ağabeyi ile birlikte yetimhanede kalan Serkan Balcı daha sonra anneannesinin yanında yaşamını sürdürdü. Sıkıntılı çocukluk dönemini unutmayan futbolcu, hayırsever kişiliğiyle takdir ediliyor. Fenerbahçe ve Trabzonspor'un ardndan Antalyaspor'da top koşturan Balcı eşi Berfin ve kızı Hira ile mutlu bir hayat sürüyor.