Havalı rekor!

Başbakan Erdoğan, St. Petersburg'tan 2020 Olimpiyatları'nı düzenleyecek şehrin açıklandığı Buenos Aires'e uçtu. 16 saat süren kesintisiz uçuş tarihe geçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Eylül 2013 Güncelleme 08 Eylül 2013, 02:27
Havalı rekor!

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yoğun temposu hız kesmedi. Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi'ne katılan Erdoğan, toplantının ardından Pulkovo Havalimanı'ndan Buenos Aires'teki Ministro Pisarini Havalimanı'na kesintisiz uçarak geldi. Rusya'dan 2020 Olimpiyat Oyunları'nı düzenleyecek şehrin belirlendiği Buenos Aires'e 16 saat kesintisiz uçuşu, THY'nin bugüne kadar ara iniş yapmaksızın gerçekleştirdiği en uzun uçuş olarak tarihe geçti. Erdoğan ve beraberindekilerin THY'nin Boeing 777-300 ER uçağıyla yaptığı uçuşu, Serdar Girgin, Ömür Uçan, Göker Dandin, Yalım Sezener'den oluşan kaptanların da dahil olduğu 23 kişilik mürettebat gerçekleştirdi.

ERDOĞAN UÇAKTA DİNLENDİ
Yoğun tempo nedeniyle Başbakan Erdoğan'ın uçakta istirahat ettiği belirtildi. THY'nin, ara iniş yapılmaksızın gerçekleştirdiği en uzun uçuşun ortalama 13,5 saat süren İstanbul-Los Angeles seferi olduğu öğrenildi.

MENZİLİ 15 BİN KM
Türk Hava Yolları'
nın en önemli uçaklarının başında gelen Boeing 777- 300 ER, birçok yarışmada "Uzun uçuşların kralı" olarak gösterildi. 25'e yakın ödül kazanan bu özel uçakların fiyatı 315 milyon dolar. Yolcu Kapasitesi: 28 Business, 63 Comfort ve 246 Economy olan bu özel uçak, yakıt ikmali yapmadan 15 bin kilometre uçmayı başardı.

RAKİPSİZ UÇAK
Boeing'in ABD'deki sivil uçaklarının üretim merkezi Seattle'dan 2010 yılında alındığını belirten yetkililer, bu özel uçakların, dünyanın en önemli havayolları tarafından da tercih edildiğini söyledi. Boeing yetkilileri, 777-300 ER için, "Uzun uçuşlarda rakibi yok. Güvenlik konusunda da zirvede" diye konuştu.