Louis seferi

Louis Vuitton, istikrarlı müşterilerine jest yaptı. Fransız markası, Begüm Şen, Arzu ve Dilek Sabacı'yı Paris'teki atölyeye davet etti. 'O aileyle' yemek yiyen sosyetikler, 'lüks müzeye' hayran kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ekim 2012 Güncelleme 12 Ekim 2012, 00:41
Louis seferi

İÇİNDEKİLER

Fransa'nın dünyaca ünlü markası Louis Vuitton çantaları, sosyetenin elinden düşmedi! Marka, hatırı sayılır müşterilerini atölyesine davet etti. Lüks davete Türkiye'den Begüm Şen, Arzu Sabancı ve Demet Sabancı gitti. Milyon dolarlık ürünlere imza atan Louis Vuitton'un Paris'e 50 kilometre uzaklıktaki Asnieres'teki tarihi atölyesi, ziyaretçileri büyüledi. Herkes markanın püf noktalarını öğrenmek için sıraya girdi. Ancak aynı zamanda müze olan atölyeye girmek hiç de kolay değildi. Çünkü dev marka hatırı sayılır müşterilerine "Atölyeye girebilir" vizesi veriyor ve en çok alışveriş yapan önemli müşterilerini Paris'teki atölyeye davet ediyordu.

ÖNCE YEMEK SONRA ATÖLYE
Türkiye'den giden talihliler ise Begüm Şen, Arzu ve Demet Sabancı oldu. 3 gün önce Paris'e uçan sosyetikler, önce ünlü markanın sahibi Bernard Arnault ve ailesiyle yemek yedi. Ardından da Louis Vuitton'un Asnieres'teki atölyesinin yolunu tuttu. Atölyede ürünleri inceleyen sosyetikler, özellikle atölyede çalışan Türk ustanın yaptığı sandıktan çok etkilendi. Arzu Sabancı, "Üretim aşaması çok etkileyici" dedi. Louis Vuitton'un 3 sosyetik isme kişiye özel çanta hediye ettiği öğrenildi.

AİLE ŞİRKETİ
Louis Vuitton'un sahibi Bernard Arnault, dünyanın en zengin 4. işadamı olarak kayda geçti. Kızı Delphine ise şirketin başkan yardımcısı olarak görev yapıyor.

ABDÜLHAMİT'İN SANDIĞI
Ünlü modacı Neslihan Yargıcı, yıllar önce gittiği Louis Vuitton müzesinden çok etkilendiğini söyledi. Yargıcı, bu ziyaretinde kendisini en çok etkileyen şeyin, II. Adülhamit'e ait olduğu belirtilen sandık valiz olduğunu ifade etti.

SINIRLI ZİYARETÇİ
Paris'te bulunan Louis Vuitton atölyesine öyle herkes gidemiyor. Workshop eğitimlerine sınırlı sayıda kişi katılabiliyor ve önceden rezervasyon yapılıyor. Atölyede çantanın dışında şampanya kadehleri için özel kutu, saat koleksiyonu ya da satranç takımı için sandık da yapılıyor. Louis Vuitton ustaları kişiye özel tasarımda ise sınır tanımıyor.


UFUK ÖZCAN