3'ü bi yerde

Aylin Daşdelen, Sibel Şimşek ve Nurdan Karagöz, Türkiye'nin gururu oldu. 3 genç kız halterde birçok madalya kazanırken, 32 Avrupa rekoruna imza attı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2011 Güncelleme 27 Nisan 2011, 00:00
3’ü bi yerde

İÇİNDEKİLER

HALTERDE bayanların büyük başarıları ard arda gelmeye başladı... Aylin Daşdelen, Sibel Şimşek ve Nurdan Karagöz de genç jenerasyonun en başarılı haltercileri olarak Avrupa'da göğsümüzü kabarttı. 3 sporcu bugüne kadar 32 Avrupa rekoruna, ve 9 Avrupa şampiyonluğuna imza attı.

AZMİN ZAFERİ
KOCAELİ'de 1998 yılında sakatlanınca halteri bırakan, antrenörlerinin ısrarı üzerine 2 yıl sonra yeniden spora başlayan Aylin Daşdelen, bugüne kadar 6 kez Avrupa Şampiyonu oldu, 22 kez de Avrupa rekoru kırdı. Daşdelen, "Boyun fıtığı olmuştum ve ağrılarım çok fazlaydı. Tedavi süreci başladı. Bu sırada artık spora geri dönemem diyerek hayatıma bir yön çizmeye çalıştım. Ancak Kağıtspor antrenörleri Şule Şahbaz ve Nurcan Gönül'ün ısrarları üzerine 2000'de yeniden spora döndüm ve başarılar kazandım" ifadelerini kullandı.

PES ETMEK YOK
GEÇEN yıl Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası'na 10 gün kala kolundan sakatlann ve 3 kez ameliyat olan Nurdan Karagöz, "spor yaşamı bitti'' denildiği bir dönemde azmiyle yeniden şampiyonluk kürsüsüne çıktı. 24 yaşındaki Karagöz, "Şule hocam da beni denedi ve bu sporu yapabileceğimi söyledi. Birçok Avrupa rekoru da kırdım" diye konuştu. Sakatlık yaşadığı dönemlerde bir ara hayata küstüğünü belirten şampiyon, "Asla pes etmeyin" mesajı verdi.

YETER Kİ İSTEYİN
ANKARA'da okuduğu okulun halter takımına "zayıf ve çelimsiz'' olduğu gerekçesiyle alınmayan Sibel Şimşek, bugüne kadar uluslararası müsabakalarda 19 kez derece elde etti. Şimşek, "Halter takımına alınmadığım için çok üzülmüştüm. Halteri mutlaka yapacağım diyordum ve sonundan başardım" dedi.