GYODER Erzurum’a yatırımcı çekecek

GYODER’in 8’incisini Erzurum’da gerçekleştirdiği Gelişen Kentler Zirvesi’nde bölgeye daha çok yatırımcı getirecek tedbirler konuşuldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ekim 2017 Güncelleme 05 Ekim 2017, 00:34
GYODER Erzurum’a yatırımcı çekecek

İÇİNDEKİLER

GYODER'in her yıl düzenlediği Gelişen Kentler Zirvesi'nin 8'incisi bu yıl Sabah Gazetesi'nin sponsorluğunda Erzurum'da gerçekleştirildi. Tarihi ve yeraltı zenginliklerinin yanı sıra turizmle adından sıkça söz ettiren Erzurum'da mutluluk oranı da Türkiye'nin üzerinde. GYODER
Başkanı Feyzullah Yetgin, sırf bu verinin bile şehre yatırım için önemli bir gerekçe olduğunu söyledi. Yetgin, "GYODER olarak, Anadolu'daki kentlerimize dikkat çekmek ve kentlerimize yatırım yapılmasına önayak olmak istiyoruz" dedi.

KARI FIRSATA ÇEVİRDİ
Sabah Gazetesi Yazarı Şeref Oğuz'un moderatörlüğünü yaptığı zirvede konuşan Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehrin cazibe merkezi haline getirilmesi için yaptıkları çalışmalar kapsamında önce tarihi eserleri kazanmaya çalıştıklarını söyledi. Sekmen, "Şehrin değerlerine uygun cazibe imkanları geliştiriyoruz. Örneğin şehirde kar eskiden bir musibet olarak görünürdü şimdi bunun bir imkan olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

ADNAN POLAT'TAN FAİZ UYARISI
Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, tedbir alınmazsa inşaat sektöründe 2018'de sıkıntı oluşabileceğini söyledi. Geçen 6 aylık sürede özellikle büyükşehirlerde konut satışlarında ciddi bir daralma olduğunu ileri süren Polat, "Bunda faizlerin yüksek olması önemli bir etken. Birçok firma nakit akışı sıkıntısı yaşıyor" dedi. İçinde bulunduğumuz dönemin konut almak için uygun bir zaman olduğunu ifade eden Polat, "Ama faizler çok yüksek. Satışların artırılması için acil tedbirler şart. Aksi halde birçok proje tamamlanamama riski taşır" şeklinde konuştu.

Yavuz KARAMAN