Sütten kestiler

60 kalem farklı ücretle tüketicileri bezdiren bankalar, kefenden sonra süt parasına da el attı. Devletin ödediği 104 liralık süt parasından hesap işletim ücreti kesildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Şubat 2014 Güncelleme 20 Şubat 2014, 00:00
Sütten kestiler

İÇİNDEKİLER

Bankalar, tüketiciyi çileden çıkartan uygulamalarına devam ediyor. Müşterilerinden 60 kalem farklı ücret alan bankalar, birbiri ardına şaşırtan uygulamalara imza atıyor. Son olarak 81 yaşındaki Vasfiye Gülhan'ın kefen parası olarak 2008'de bir bankaya yatırdığı 640 lirasının sıfırlanması, büyük tepki yaratmıştı. Bankalar, şimdi de 'süt parası'na el attı. Bir bankanın devletin ödediği 'süt parası' olarak bilinen yaklaşık 104 liralık ödenekten hesap işletim ücreti aldığı ortaya çıktı. Şikayetvar'ın haberine göre; bir banka, bebek sahibi olanlara Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödenen 104 liralık emzirme ödeneğinden (süt parası), hesap işletim ücreti aldı. Bu ücrete tepki gösteren baba T.A., "Bu hesaba göre bebeğimin 4 günlük süt parasını kestiler" diyerek dert yandı.

BABANIN İSYANI
Bankanın uygulaması karşısında çileden çıkan baba T.A'nın şikayeti şöyle: "SGK yeni doğmuş bebeğim için süt parası yatırdı, 104 liraya yakın bir meblağ. Fakat banka bebeğin süt parasından bile kesinti yaptı. 9 liraya yakın bir hesap işletim ücreti kesmiş. Meblağ küçük fakat önemli olan süt parasından kesmesi... Niye yeni doğan bebeğin nafakasından kesiyorsun?"