Zehir operasyonu

GDO'lu olduğu için el konulan ve içinde birçok sağlığa zararlı madde olan pirinç skandalı büyüyor. Ürünleri getirenler kaçarken yakalandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Nisan 2013 Güncelleme 09 Nisan 2013, 00:00
Zehir operasyonu

İÇİNDEKİLER

Mersin Limanı'nda ele geçirilen 23 bin ton GDO'lu (genetiği değiştirilmiş organizma) çeltik ile ilgili önemli gelişme yaşandı. Soruşturmada adı geçen 3 firmanın 6 yöneticisi gözaltına alındı. Mersin ve İstanbul'da gözaltına alınan A.B., B.F., F.F., S.F., A.S., N.M., Ş.M. yakalanarak Mersin'e götürüldü. 2 şirket yöneticisi havalimanında yakalandı.

VATANDAŞA SATILDI
İddialara göre; firmalardan alınan numuneler GDO'lu çıktı. Ürünler üzerinde yapılan araştırmalarda ürünlerin bizzat kendilerinin GDO'lu çıktığı ve şirketlerin iddia ettiği gibi gemiden veya başka bir üründen GDO'lu madde bulaşmadığı belirlendi. Mersin Limanı'nda GDO'lu pirinç ithal eden firmanın piyasaya sürdüğü GDO'lu bin 640 ton pirince el konulduğu ama bundan önceki 3 parti halinde ithal edilen 8 bin ton pirincin piyasaya sürülmüş durumda olduğu ifade edildi. Mersin Tarım Müdürlüğü, diğer illerde raflarda bulunan pirincin toplatılmasını istedi. Bu malların ne kadarının satıldığı veya daha önce de ne kadar GDO'lu ürün satıldığı bilinmiyor. Manisa'dan gelen bir cevapta raflarda bulunan aynı markalı pirinçlerin de GDO'lu olduğu bildirildi. İthalat yapılan yurt dışı firmalarının, Mersin Limanı'ndan yaklaşık 300 bin ton pirinç soktuğu belirtiyor.


Alper SANCAR