Otomobilde fuar bereketi

2 Kasım'da halka açılan Autoshow, lüks araba satışlarıyla dikkat çekiyor. Orta sınıfta ise kampanya yarışı başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Kasım 2012 Güncelleme 04 Kasım 2012, 00:00
Otomobilde fuar bereketi

İÇİNDEKİLER

11 Kasım'a kadar açık olacak Autoshow haftasonunun da etkisiyle ziyaretçi akınına uğrarken lüks araçların satışlarıda bir hayli fazla. Fuarın ilk gününe her biri en az 1 milyon lira olan 6 siparişle Ferrari damgasını vururken lüks araç satış haberlerinin arkası kesilmedi. 317 bin euro fiyatı olan Maserati GranTurismo Sport'tan 3 adet satılmasının ardından dün Jeep Grand Cherokee için de talep oldu. 149 bin 500 euroluk araçlardan bir günde iki adet birden satıldı. Ultralüks araçlardan Bentley ve 650 bin euroluk Lamborghini de fuarda hakketiği ilgiyi görürken yetkililer talebin yoğun olduğunu ve satış için çok ciddi alıcılarla öngörüşmeler yaptıklarını belirtti.

HALKA KAMPANYA
Orta sınıf araçlarda ise satışların artması için fuara özel fırsatlar sunuluyor. Firmalar özel indirimlerle birlikte düşük faiz seçenekleri sunuyor. Bir çok fırma ise krediyi fuarda veriyor. Arac almak isteyen vatandaşlar bu fırsattan yararlanıyor.

149 BİN 500 EURO
Tofaş çatısı altında temsil edilen Jeepe Grand Chrerokee modeli gösterişli tasarımıyla dikkat çekti. 149 bin 500 euroluk araç için 2012 hedefi 12 adet satış olurken bunun 2 tanesi fuarda 1 günde satıldı.

LAMBORGHİNİ'NİN BOĞASI GELDİ
Lamborghini İstanbul'da en yeni modellerini sergiliyor. 650 bin eurodan başlayan fiyatıyla servet değerindeki Aventador LP 700-4 modeli için satış görüşmeleri yapıldı. Aracı hangi zengin Türk'ün alacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.