Sanayide eleman sevinci

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2012 Güncelleme 30 Mart 2012, 02:08
Sanayide eleman sevinci

İÇİNDEKİLER

TBMM'de görüşmeleri devam eden ve zorunlu eğitimi kesintili olarak 12 yıla çıkartacak eğitim yasasına ekonomi çevreleri de büyük destek veriyor. Sanayiciler ve KOBİ'ler bu sayede mesleki eğitime ilginin artacağını ve ihtiyaç duyulan ara eleman sıkıntısının biteceğini belirtiyor. Sistem ile mesleki eğitimin daha cazip hale geleceğini kaydeden sanayiciler, bu sayede işsizliğin çözümü için büyük bir adım atılacağını da dile getiriyor.

OKUL ÖNCESİ ÖNEMLİ
MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan:

"MÜSİAD olarak eğitimi ve özellikle de okul öncesi eğitimi çok önemsiyoruz. Eğitimde 5+3 uygulaması nedeniyle ara eleman sıkıntısı çekiliyor. 4+4+4 sistemi ile bu sıkıntının önüne geçilecek."

MESLEKİ EĞİTİM ÖNE ÇIKACAK
KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç:
"Bu kanun ile mesleki eğitim öne çıkacaktır. Öncelik mesleki eğitimde becerileri yüksek gençler yetiştirmek olmalı. Almanya'da lisede mesleki eğitim yüzde 70'ler düzeyindedir. Bizde ise 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim çıraklığa balta vurdu."

'İŞ VAR MESLEK YOK'
TESK Başkanı Bendevi Palandöken:
"Türkiye'de sorun işsizlik değil, mesleksizlik. Pek çok işyeri kalifiye eleman bulamıyor. Aslında iş var, sorun işe uygun vasıflarda, eğitilmiş eleman bulmada yaşanıyor. Bu sorunu, mesleki eğitimle çözebiliriz."