Ucuz@ltın.com

İnternetten altın satışı gözde oldu. Taksit imkanı sunan, 7 gün 24 saat hizmet veren bazı siteler, yüzde 50'ye varan indirimleriyle de tüketicileri cezbediyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2012 Güncelleme 30 Ocak 2012, 11:09
Ucuz@ltın.com

İÇİNDEKİLER

Ülkemizde elektronik ve cep telefonu satışıyla başlayan e-ticaretin son dönemdeki gözdesi altın oldu.
Sertifikalı altın satan, taksit imkanı sunan, piyasaya göre yüzde 50'lere varan oranlarda indirim sunan sitelere ilgi yoğun. Para dergisinin haberine göre; internet siteleri indirim ve taksit avantajlarının yanı sıra, ürünü kapıya kadar teslim etmeleri ve 7 gün 24 saat bu imkanı sağlamaları nedeniyle de tercih ediliyor. Özellikle Anadolu'dan talep alan sitelerde, çeyrek veya külçe altının yanı sıra takı da satılıyor.

12 TAKSİT İMKANI
Cirosunun yaklaşık yarısını altın satışından elde eden bir internet sitesinin Genel Müdürü Gülbin Çoruh, "Tek seferde 50-60 bin TL'lik altın alan müşteriler bile artık e-alışverişi tercih ediyor. Söz konusu alımlar özellikle Anadolu'dan geliyor" dedi. Ziynet altının piyasaya göre sitelerinde yüzde 2 ucuza satıldığını söyleyen Çoruh, şöyle devam etti: "Ziynet altın dışında kalan altın takılara 6 ila 12 ay arasında taksit yapıyoruz. Kargo ücreti almıyoruz. Ürünler 24 ila 48 saat arasında ulaştırılabiliyor. Sertifikalı, takılarda ise markalı-markasız olmak üzere çok sayıda ürünümüz var."

GÜVENLİK ÖNEMLİ
Goldaş Kuyumculuk Genel Müdürü Sedat Yalınkaya da, internetten satışta güvenliğin önemine değinerek, "Bu nedenle tüm ürünlerimize sertifika veriyoruz" dedi. Atasay Kuyumculuk ise internet mağazasından ürün alanlara ücretsiz tamir ve bakım hizmeti verirken, kredi kartına da 12 taksit seçeneği sunuluyor.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
* Sitenin adresi https:// ile başlamalı. Bu siteler kullanıcıların kredi kartı bilgilerini koruyor.
* Alınacak altının sertifikalı olmasına dikkat edilmeli.
* Bilinmeyen sitelerden alışveriş yapılmamalı. Firmanın ortaklık yapısı, kaç yıldır faaliyet gösterdiği, açık adresi ile telefonunun sitede yer alması önemli.