10 bin kişiye iş fırsatı

Finans sektörü, bu yıl da personel alımına hız verecek. Bankalar ile leasing, faktoring ve bireysel emeklilik şirketleri 10 bini aşkın kişiye iş kapısını açacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ocak 2012 Güncelleme 16 Ocak 2012, 02:09
10 bin kişiye iş fırsatı

İÇİNDEKİLER

Finansal kriz dünyayı kasıp kavururken; Türkiye'de bankalar ile sigorta, leasing ve faktoring şirketleri büyümeyi sürdürüyor. Finans şirketleri, 2011'de olduğu gibi bu yıl da şube/acente ve personel sayısını artıracak.

AĞIRLIKLI YENİ MEZUNLAR
Para dergisinin haberine göre; bankalar, katılım bankaları, leasing, faktoring, sigorta ve bireysel emeklilik şirketleri, bu yıl 500'ü aşkın yeni şube açacak, acentelik ve temsilcilik verecek. Hem bu yeni bölümlerde görevlendirilmek hem de emekli olanların yerine ikame etmek üzere 10 bini aşkın yeni eleman alınacak. Ağırlıklı olarak, üniversiteden yeni mezun gençleri bünyesine katmayı hedefleyen finans kesimi, yönetim kademelerine ise büyük paralarla yapılan dev transferler yerine yine kendi bünyelerinde yetişmiş başarılı isimleri getirmeyi hedefliyor. İş başvuruları, firmaların internet sitesine yapılabiliyor. Kariyer siteleri üzerinden de başvurular kabul edilebiliyor. Pek çok firma, işe alacağı adayları sınava tabi tutuyor.