Ucuzcu sosyete

İstanbul'daki alışveriş gecesinde 6 saatte 1 milyon kişi mağazalara koştu... İndirimli ürünlerden almak isteyenlerin çoğunu sosyete ve ünlüler oluşturdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2011 Güncelleme 17 Eylül 2011, 02:23
Ucuzcu sosyete

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da önceki akşam tam bir alışveriş çılgınlığı yaşandı. İkinci kez organize edilen Fashion Night Out kapsamında Nişantaşı, Bağdat Caddesi ve İstinyePark'taki mağazalar gece yarısına kadar açık kaldı. AVM'lere girmek isteyenler kuyruk olurken, 6 saatte 1 milyon kişi alışveriş yaptı. Yüzde 50'ye varan indirimlerden faydalanmak isteyenlerin çoğunluğunu sosyete ve sanat dünyasından ünlü isimlerin oluşturması şaşkınlığa yol açtı. Ucuz alışveriş yapmak için mağazalara koşan vatandaşlar, kendileriyle birlikte kuyruğa giren sosyeteye kızdı. Paraya para demeyen isimleri eleştiren vatandaşlar, "Neden normal zamanda gelmiyorlar? Buradaki indirimlere ihtiyaçları mı var?" diyerek tepki gösterdi.

CİROLAR KATLANDI
2010'da ilki düzenlenen etkinlikte 6 saatte 600 bin ziyaretçi sayısına ulaşılırken, bu yıl bu sayı 1 milyonu buldu. AMPD Başkanı Mehmet Nane, sadece İstinyePark'ın 150 bin kişiyi ağırladığını söyledi. BMD Başkanı Yılmaz Yılmaz da, "Satışlarda yüzde 20'yi aşkın artış olduğunu düşünüyoruz. Bu yıl etkinliğe bine yakın mağaza ve 570 marka katıldı" dedi.