'Torba' telaşı

Torba Tasarısı'na aidat borçlarının da ekleneceğini duyan bazı meslek odaları, yasa çıkmadan yüksek faizle üyelerinden alacaklarını toplamak için harekete geçti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Aralık 2010 Güncelleme 20 Aralık 2010, 12:20
’Torba’ telaşı

İÇİNDEKİLER

Hükümet'in, Meclis'te görüşülen Torba Yasa Tasarısı'na eklenecek bir düzenlemeyle, aidat borçlarını yeniden yapılandıracak olması, meslek örgütlerini harekete geçirdi. Torba Yasa çıkmadan önce üyelerinden 'faiziyle birlikte' aidat alacaklarını isteyen Türk Tabipler Birliği (TTB), 3 Ocak 2011 tarihine kadar süre tanıdı. Geciken aidatlara yıllık faizin yanı sıra günlük faiz de işleterek bin liradan fazla alacak çıkartan Tabip Odaları, aidatı vermeyen üyelerden hacizle tahsil edileceğini kaydetti.

HACİZ YOLUYLA TAHSİLAT...
Doktorlara gecikmiş aidatlarına ilişkin yazı gönderen TTB'nin, 2010 yılına dair serbest çalışan doktorlar için belirlediği aidat 198 lira. Sadece devlet hastanesi gibi resmi kurumda çalışan doktorlar için ise 66 lira.

Üyelik aidatlarının, belirlenen yılın sonunda ödenmiş olması gerekiyor. TTB'nin, doktorlara gönderdiği yazıda 3 Ocak 2011'e kadar süre verilerek, bu süre içinde faiziyle birlikte borcun ödenmemesi durumunda yasal işlem başlatılacağı ve haciz yoluyla geciken aidatların tahsil edileceği uyarısının bulunması dikkat çekti.