Deprem kahini Frank Hoogerbeets’den 5.8'lik İstanbul depremi sonrası bir Türkçe tweet daha!

İstanbul'da meydana gelen depremler herkesi korkuttu! İstanbul'da bugün 5.8'lik deprem meydana geldi. Ardından dünyaca ünlü deprem kahini Frank Hoogerbeets olası büyük İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Kendini yeni nesil deprem kahini olarak Frank Hoogerbeets, resmi Twitter hesabından İstanbul ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 29 Eylül 2019, 01:02 Güncelleme 29 Eylül 2019, 01:02
Deprem kahini Frank Hoogerbeets’den 5.8’lik İstanbul depremi sonrası bir Türkçe tweet daha!

İÇİNDEKİLER

Dünyaca ünlü deprem uzmanı Frank Hoogerbeets ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Önceki gün Türkçe tweet atarak İstanbul'da yaşayan vatandaşlara uyarılarda bulunan Hoogerbeets, yine bir Türkçe paylaşımda bulundu. Öte yandan, yaşanması muhtemele depremler ile ilgili de uyarılarda bulunan Hoogerbeets, İstanbul'daki vatandaşların sakin kalması gerektiklerini vurguladı.

FRANK HOOGERBEETS'TEN BİR TÜRKÇE TWEET DAHA!
Silivri merkezli 5,8 şiddetine meydana gelen deprem sonrası herkes 'Büyük İstanbul depreminin habercisi ya da tetikleyicisi mi?' sorusunu sormaya başladı.

Sosyal medyada Türkiye'den binlerce kullanıcı, ünlü deprem kahini Frank Hoogerbeets'i soru yağmuruna tuttu. Önceki gün Türkçe bir tweet ile konuya açıklık getiren Hoogerbeets şu sözlerde bulunmuştu.

Frank Hoogerbeets, kullanıcıların ısrarına kayıtsız kalamayarak dün Türkçe bir tweet attı. Hoogerbeets, Silivri depremine ilişkin, "Lütfen deprem yerlerini tahmin edebileceğimiz izlenimini edinmeyin. Yapamayız! Genel olarak gezegene uygulanan kritik zaman dilimlerini izole etme çabasıyla belirli gezegen geometrisine odaklanıyoruz, böylece deprem eğilimli bir bölgedeyseniz yüksek alarmda kalabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Bugün ise yeni bir tweet atarak İstanbul'da yaşayan vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Hoogerbeets attığı tweette,"İstanbul'daki sevgili dostlar, lütfen rahatlayın. Dünyada Ocak ayından bu yana 200'den fazla M 5.7+ deprem yaşandı. Bunlardan sadece 3'ü Türkiye'de meydana geldi. Her 5-6 büyüklüğünde deprem için hayatınızı bekleyemezsiniz. Farkında olmak güzel, ama hayatını yaşa." ifadelerine yer verdi.