Kasımpaşa kiraladığı Jackson Muleka Süper Lig'deki istatistikleri alt üst etti

Kasımpaşa kiraladığında sadece 5 bin Euro maaşı vardı. 11 gol atan Jackson Muleka, 2014’ten bu yana Süper Lig’de ilk 10 maçında en fazla gol atan futbolcu olmayı bildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2022 Güncelleme 27 Nisan 2022, 06:43
Kasımpaşa kiraladığı Jackson Muleka Süper Lig’deki istatistikleri alt üst etti

İÇİNDEKİLER

Kasımpaşa'nın ligin devre arasında Belçika'nın Standard Liege takımından kiraladığı Demokratik Kongolu Jackson Muleka, fırtına gibi esiyor. Beşiktaş'a 2 gol atan Muleka, Süper Lig'i adeta salladı ve ligin ikinci yarısında gelmesine rağmen 10 maçta attığı 11 golle gol krallığı yarışında iddialı duruma geldi. Muleka, 11 gol ve 3 asistlik performansıyla 2014/15 sezonundan bu yana ilk 10 Süper Lig maçında en fazla gole katkı sağlayan oyuncu oldu. Muleka ayrıca, üst üste 5 maçta ağları sarsmayı başardı. Bu sezonun ilk yarısında ise Standard Liege formasıyla 21 maçta 3 gol atan Muleka devre arasında da Kasımpaşa'ya kiralandı. Kasımpaşa'ya transfer olurken de ayda 5 bin Euro kazanıyordu. Kasımpaşa'nın futbolcuyu 3 milyon Euro'ya satın alma opsiyonu bulunuyor. 22 yaşında olan Muleka çevikliği ve gol vuruşlarındaki ustalığı ile lige damgasını vurmuş durumda. Kasımpaşa'nın 3 milyon Euro'luk satın alma opsiyonunu kullanmasına kesin gözüyle bıkılıyor. Kasımpaşa bu opsiyonu kullandıktan sonra Avrupa'dan ve Süper Lig'den ciddi tekliflerin gelmesi de bekleniyor.



10 MAÇTA 14 GOLE DREKT KATKI VERDİ
Jackson Muleka 10 kez giydiği Kasımpaşa formasıyla 10 maçta 11 kez fileleri sarsarken 3 de asiste imza attı. Üstelik Muleka bu forma giydiği 10 maçın 3'ünde de ilk 11'de yer almamıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN