Şampiyon Banvit

Ankara’da oynanan İntegral Forex Türkiye Kupası’nda Bandırma ekibi, Anadolu Efes’i devirerek tarih yazdı... Banvit’te Orelik ve Theodore ikilisi zaferi getiren isimler oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Şubat 2017 Güncelleme 20 Şubat 2017, 01:40
Şampiyon Banvit

İÇİNDEKİLER

Basketbolda Türkiye Kupası Banvit'in oldu... A Spor'dan canlı olarak yayınlanan finalde Anadolu Efes'i 75-66 mağlup eden Bandırma ekibi ilk kez bu kupayı müzesine taşıdı. Banvit, 8. dakikasına 19-12 üstün girdiği çeyreği 23-14 önde tamamladı. 2. periyotta Banvit, Orelik ve Chappell'in sayılarıyla kontrolü elinde tutarak 13. dakikayı 29-21 önde geçti. Banvit, 17. dakikada ise 7 sayı üstündü (35-28). Takımların sayı üretmekte sıkıntı çektiği çeyreğin son dakikalarında Kulig ile hücum ribauntlarını toplayan Banvit, soyunma odasına 38-32 önde gitti. 3. periyoda iki takım da top kayıpları ile başladı. 23. dakikada skor 42-36 ile Banvit lehineydi.

ANADOLU EFES SON ANDA UMUTLANDI AMA...
Banvit, 32. dakikada farkı çift hanelere taşıdı: 44-55. Anadolu Efes, Heurtel ve Brown'ın basketleriyle bitime 1 dakika 50 saniye kala farkı 3 sayıya (63-66) düşürdü. Chappell'in 3 sayılık basketiyle rahatlayan Banvit, farkın daha fazla kapanmasına izin vermedi ve maçtan galip ayrıldı. Banvit, kupasını TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve TBF Genel Koordinatörü Ömer Onan'ın elinden aldı.

FİLİPOVSKİ: RÜYAMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK
Banvit koçu Filipovski, kupa zaferinden sonra yaptığı açıklamada, "Herkesin bir rüyası olmalı, biz rüyamızı gerçekleştirdik" dedi. Başarılı çalıştırıcı şöyle devam etti: "Sadece bir rüya olmaz, her zaman rüyalarınız olmalı. Diğer takımlara ve antrenörlerine saygı duyuyorum. Sezonun kalan kısmında da başarılı olmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.