En büyük Karşıyaka

Adeta üçlük yağmuru şeklinde geçen maçın son çeyreğine Fenerbahçe Ülker 8 sayı farkla önde girmesine rağmen Karşıyaka müthiş skorerleri ile geri döndü ve güçlü rakibini devirmeyi başardı İzmir ekibinde 19 sayı 11 asistle oynayan Dixon ve 19 sayı 12 ribaund üreten Palacios yıldızlaştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ekim 2014 Güncelleme 09 Ekim 2014, 01:54
En büyük Karşıyaka

İÇİNDEKİLER

En büyük kupa Pınar Karşıyaka'nın... Ankara'daki maçta Fenerbahçe Ülker'i 77-75 yenen İzmir ekibi 30. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı müzesine götürdü. Geçtiğimiz sezon Anadolu Efes'i devirerek Türkiye Kupası'nı kazanan Karşıyaka böylece üst üste 2. büyük başarısına imza atmış oldu. Maça müthiş bir başlangıç yapan Fenerbahçe Ülker, Hickman ve Preldzic'in basketleriyle bir anda 9-0 öne fırladı. İlk sayılarını 4. dakikada Palacios ile bulan Karşıyaka, Dixon ve Gabriel'in skora katkı yapmasıyla 8. dakikada 19-17'lik skorla öne geçti. İkinci çeyrek çok büyük bir çekişme içinde geçti. Bu bölümde her iki takım da yüksek yüzdeyle oynarken, Fenerbahçe, Zoric'in son saniyede attığı basketle soyunma odasına 41-40 üstün gitti. Üçüncü çeyreğe etkili başlayan taraf Karşıyaka oldu. Barış Hersek ve Dixon'ın 3 sayılık basketleriyle 6-0'lık seri yakalayan İzmir ekibi, 22. dakikaya 46-41 üstün girdi. Fakat Goudelock bir anda sazı eline aldığı ve üst üste 3 tane üçlük atınca Fener son 10 dakikaya 66-58 önde girdi.

KARŞIYAKA SON ÇEYREKTE YİNE MÜTHİŞ GERİ DÖNDÜ
Son çeyrek de adeta nefesleri kesti. Palacios ve Strawberry ile üst üste sayılar üreten Karşıyaka üstünlüğü ele aldı. Fenerbahçe son hücumu değerlendiremeyince zafer İzmir ekibinin oldu. Pınar Karşıyaka'da 19 sayı 11 asist üreten Bobby Dixon maçın yıldızı oldu. Juan Palacios da 19 sayı, 12 ribaundla Dixon'a destek verdi. Fenerbahçe'de ise Goudelock'ın 18 sayısı yeterli olmadı.

3. ÇEYREKTE COŞTU
F.Bahçe'nin yeni transferlerinren Andrew Goudelock dünkü maçta harika bir 3. çeyrek oynadı. Skorun dengede gittiği dönemde üst üste 3 kez üçlük isabeti bulan ABD'li skorer, Fenerbahçe'nin bir anda 8 sayı öne fırlamasını sağladı. Fakat Goudelock'ın bu çeyrekteki 14 sayısı galibiyete yetmedi.

SALON ÇEVRESİNDE KUŞ UÇMADI!
Geçen sezon oldukça gerilimli maçlar oynayan Fenerbahçe Ülker ve Pınar Karşıyaka'nın Ankara'daki buluşmasında geniş güvenlik önlemleri alındı... Salon içi ve çevresinde görev yapan 820 polis adeta kuş uçurtmadı. İki takım taraftarı maçın başlamasına 1 saat kala salondaki yerini alarken, üzücü bir olay yaşanmaması herkesi mutlu etti.

24 SANİYE SAATİ KRİZ ÇIKARDI
Maçın başında Karşıyaka'nın hücum ettiği potanın üstündeki 24 saniye saati bozuldu. Son çeyreğin başında da yerdeki 24 saniye cihazı arıza yapınca maç yaklaşık 20 dakika durdu. Bozuk saat uzun uğraşlara rağmen tamir edilemeyince sağdaki pota altında bulunan cihaz, ortaya çekildi ve krize bu şekilde çözüm bulundu.

TÜM TÜRKİYE A SPOR'A KİLİTLENDİ
Basketbolda Türkiye Kupası maçlarını ekranlara getiren A Spor'da dün de Cumhurbaşkanlığı Kupası heyecanı yaşandı. Tüm Türkiye nefesleri kesen mücadeleyi izlemek için adeta A Spor ekranlarına kilitlendi.