Ocak'ta Diego taarruzu

Sezon sonunda Wolfsburg ile sözleşmesi bitecek olan Diego için Fenerbahçe yeni yılın ilk günlerini bekliyor. Futbolcu sözleşmesinin bitmesine 6 ay kala başka kulüplerle anlaşma sağlama hakkına sahip

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Aralık 2013 Güncelleme 13 Aralık 2013, 00:41
Ocak’ta  Diego taarruzu

İÇİNDEKİLER

Şampiyonluk yolunda doludizgin ilerleyen Fenerbahçe, bir yandan önümüzdeki sezonun da hesaplarını yapıyor. Sarı-Lacivertliler, kendisine talip olduğunu Avrupa basınına açıklayan Brezilyalı 10 numara Diego için 2014 yılının Ocak ayını bekliyor. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Diego, sözleşmesinin bitimine 6 ay kala istediği bir kulüp ile görüşme özgürlüğüne sahip. Fenerbahçe hem kurallara göre hareket etmek istiyor hem de Diego'yu bonservissiz olarak kadrosuna katmayı hedefliyor. Alman basını dışında İspanyol basını da Diego ile Fenerbahçe'nin ilgilendiğini yazmıştı. Eğer Fenerbahçe Diego'yu kadrosuna katarsa Alex'ten sonra yeniden gerçek bir 10 numaraya sahip olacak. Wolfsburg'tan yılda 5.5 milyon Euro kazanan Diego için Fenerbahçe'nin ne kadar ücret teklif edeceği merak konusu. Brezilyalı futbolcuya yıllık 4 milyon Euro civarında bir rakam teklif edilmesi bekleniyor. Türkiye'deki vergi avantajı da hesaba katıldığında Diego'nun eline geçen para hemen hemen aynı olacak. Ancak Fenerbahçe'nin yabancı kontenjanını boşaltması gerekiyor.

DEVRE ARASI ALPASLAN ÖZTÜRK İDDİASI
Bu arada Ocak ayı transfer dönemi yaklaştıkça, transfer söylentileri de giderek artıyor. Devre arasında gözle görülür, büyük bir değişime gitmesi beklenmeyen Fenerbahçe'nin Standard Liege'de forma giyen Alpaslan Öztürk için harekete geçtiği ifade edildi. 20 yaşındaki Alpaslan Öztürk ön libero mevkinde oynuyor.

FENERBAHÇE'Yİ O DA İSTİYOR...
Diego'nun yaptığı açıklamalar kendisinin de Fenerbahçe'ye transfer olmayı düşündüğü şeklinde yorumlandı. Sarı-Lacivertli kulübün kendisine en ciddi teklifi yapmış olma ihtimali de yüksek.