Çizme çamura yatıyor!

Çizme basını Juventus'un zemin kurbanı olduğunu yazarken, Conte'nin "2. devrede hücum ettiğimiz yarı alanı bilerek bozdular" sözüne yer verdi... Juventus yetkililerinin maçın ertelenmesi için her yolu denediği fakat UEFA'nın Alman delegesi Barutta'ya takıldıkları ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Aralık 2013 Güncelleme 13 Aralık 2013, 01:20
Çizme çamura yatıyor!

İÇİNDEKİLER

Arena'daki tarihi maçta Galatasaray'a boyun eğerek Şampiyonlar Ligi defterini erken kapatan Juventus mağlubiyeti hazmedemiyor!.. Dün çıkan tüm İtalyan gazeteleri, Juventus'un zemin kurbanı olduğunu yazdı ve akılalmaz iddialara yer verdi. Teknik direktör Antonio Conte'nin, "Bizim ikinci devrede oynadığımız yarı alanı bilerek bozdular" sözüne yer veren gazeteler, Juventus'un efsane futbolcusu olan UEFA Başkanı Michel Platini'ye de büyük tepki gösterdi. UEFA'nın böyle bir zeminde maç oynanmasına izin vermesini 'Büyük bir skandal' olarak niteleyen Çizme basını, Juventus'un adeta kurban edildiğini yazdı. TAKVİM'in ulaştığı bilgilere göre de İtalyan kulübü, maçın yeniden ertelenmesi için her yolu denedi, Fakat tüm baskılara rağmen bunda başarılı olamadı.

ZEMİN FOTOĞRAFLARINI UEFA'YA GÖNDERDİLER
Takımlar ikinci gün sahaya çıktığında Conte'nin hakem Pedro Proença'nın yanına gittiği ve "Bu sahada maç oynanmaz. Bizim ikinci yarıda oynayacağım alanda top bile sürülmüyor. Ama Galatasaray burada sadece 10 dakika oynayacak Bu tam bir adaletsizlik" dediği öğrenildi. İtalyan yetkililerin de sahanın fotoğraflarını çekerek UEFA'nın merkezine gönderdiği ve erteleme talep ettiği gelen bilgiler arasında.

DELEGE'DEN 'MAÇ OYNANABİLİR" RAPORU GELDİ
UEFA'nın ise Arena'da görev yapan Alman delege Bernd Barutta'ya durumu sorduğu, "Maç oynanabilir" raporundan sonra erteleme taleplerini geri çevirdiği belirlendi. Galatasaray yönetici Emir Sarıgül de İtalyanlar'ın yaptığı yorumlara büyük tepki gösterdi. Kendilerinin de aynı zorlu şartlarda mücadele ettiğini belirten Sarıgül, "İtalya'da 60 bin taraftarlarının önünde de bizi yenemediler ki!" ifadesini kullandı.

TUTTOSPORT PLATINI'YE BÖYLE YÜKLENDi
İtalya'nın en saygın spor gazetelerinden Tuttosport, Fransızca başlık atarak "Merci Michel (Teşekkürler Michel" dedi ve UEFA Başkanı Michel Platini'nin yenilgiden sorumlu olduğunu yazdı