UEFA'dan bir darbe daha

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Tahkim Kurulu'ndaki yoğun temasları beklenen sonucu vermedi Sarı-Lacivertliler'in sadece +1 yıllık cezası kaldırılırken, Beşiktaş'ın cezasında değişikliğe gidilmedi. İki kulübümüzün şimdi Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a başvurması bekleniyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Temmuz 2013 Güncelleme 16 Temmuz 2013, 01:05
UEFA’dan  bir darbe daha

İÇİNDEKİLER

Dün tüm Türkiye'nin gözü kulağı Nyon'daydı... UEFA Tahkim Kurulu, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yaptığı itirazı karara bağladı. Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'nin 2+1 yıllık Avrupa'dan men cezasını 2 yıla indirirken, Beşiktaş'ın 1 yıllık cezasını onayladı. UEFA Disiplin Kurulu, 25 Haziran'da yaptığı açıklamada şike yaptıkları gerekçesiyle iki kulübümüzü de cezalandırmıştı. Ardından başlayan Tahkim sürecinde Fenerbahçe ve Beşiktaş geçtiğimiz günlerde Nyon'da savunmasını vermişti. Oldukça uzun saatler süren duruşmaların ardından iki kulübümüzden de umutlu açıklamalar gelmişti. Fenerbahçe cezanın tamamen kaldırılması veya ertelenmesi yönünde itirazlarda bulunmuştu. Fakat dün beklenen müjde gelmedi. Tahkim Kurulu'nun kararlarına göre Fenerbahçe, 2012-2013 sezonunda Avrupa'da mücadele edemeyecek. Sarı-Lacivertliler, önümüzdeki yıllarda Avrupa vizesini aldığı 1 sezonda daha ülkemizi yurt dışında temsil edemeyecek. Beşiktaş da 2012-2013 sezonunda Avrupa'da olamayacak. Fakat bu karar iki kulübümüz için de son nokta değil. Hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş'ın UEFA'nın kararlarını Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a götürüp itiraz etmesi bekleniyor.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI İSTENECEK
Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda kuralar önümüzdeki cuma günü, Avrupa Ligi play-off turunda ise 9 Ağustos'ta çekilecek. İki kulübümüzün öncelikli olarak kura çekimi tarihi gelmeden Tahkim Kurulu kararları için yürütmeyi durdurma isteyeceği öğrenildi. Fakat CAS'ın bu kadar kısa bir sürede karar alması beklenmiyor.

BURSA, KASIMPAŞA VE KAYSERİ...
Eğer UEFA Tahkim Kurulu'nun kararları için önümüzdeki CAS tarafından kısa sürede yürütmeyi durdurma kararı çıkmazsa Şampiyonlar Ligi'ne Fenerbahçe yerine Bursaspor gidecek. Kayserispor ve Kasımpaşa ise Beşiktaş'ın yerine Avrupa Ligi'nde ülkemizi temsil etmeye hak kazanacak.

ZARAR 50 MiLYON EURO
FEnerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa'dan men edilmesi iki külübümüze pahalıya patlayacak! F.Bahçe ve Beşiktaş yaklaşık 50 milyon Euro kayıp yaşayacak. Fener, iki yıl boyunca büyük zarara uğrayacak.

KİŞİLER İÇİN GÖZLER PALACIOS'TA

Disiplin Kurulu ceza istenen kişilerle ilgili kararını Palacios'un raporu sonrasında verecek...
Dün Tahkim Kurulu'nun açıkladığı kararların ardından Fenerbahçe ve Beşiktaş için UEFA'daki yargılama süreci sona erdi. Fakat Disiplin Kurulu'na sevkedilen kişilerle ilgili kararlar daha açıklanmadı. Müfettiş Palacios'un raporunun ardından bu konunun da sonuçlanması bekleniyor.
UEFA TÜM KARARLARI GÖZDEN GEÇiRTEBiLiR
TFF eski yöneticisi Egemenoğlu: "Şimdi UEFA, TFF'ye yazı göndererek 'kararlarınızı gözden geçirin' diyebilir...

UEFA Tahkim Kurulu'nun verdiği kararlardan sonra yanıtı en çok merak edilen soru, bu cezaların yurt içine yansıması olup olmayacağı...

KRİZ KAPIDA
Futbol Federasyonu eski yöneticisi Yunus Egemenoğlu, Türk futbolunu çok sıkıntılı günler beklediğini söyledi. Egemenoğlu, "CAS'tan tedbir kararı çıkması çok zor. UEFA, Mayıs ayında 23. ve 10. maddeyi değiştirdi. İlk örneğini de Yunanistan'da gördük. Şimdi TFF'ye yazı gönderip, 'kararınızı yeniden gözden geçirin' diyebilir. Bu da tsunami anlamına geliyor" dedi.

ÇOK UZUN BİR CAS SÜRECİ YAŞANACAK
Spor Hukukçusu Prof. Dr. Nadi Günal, kulüplerimizi çok uzun bir CAS süreci beklediğini söyledi. Günal, "Önce yürütmeyi durdurma talep edilecektir. Fakat bu kadar kısa bir sürede bu zor. Benim tahminim iki kulübümüzün de uzun bir CAS süreci yaşaması" dedi.

FENER VE KARTAL CAS'A GİDİYOR
Tahkim kararı sonrasında Fenerbahçe resmi sitesinden yaptığı açıklamayla CAS'a başvuracağını açıkladı. Beşiktaş da Fenerbahçe'nin hemen ardından CAS'a başvuru yapacağını kamuoyuna bildirdi.