Bu işin peşini bırakmayacağım

7 saat süren toplantıda Aziz Yıldırım'ın özellikle "Fenerbahçe'ye neden bu kadar ağır cezalar veriyorsunuz? Platini mi istiyor?" sözü şok etkisi yarattı. Avukatlar, "Kişiler yargılanmadan kurumlara ceza verilmez" diyerek erteleme talep etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Temmuz 2013 Güncelleme 12 Temmuz 2013, 00:00
Bu işin peşini bırakmayacağım

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'nin İsviçre'nin Nyon şehrinde UEFA Tahkim Kurulu'na verdiği savunmanın ardından, olaylı duruşmanın perde arkası yavaş yavaş aralanmaya başladı. Yaklaşık 7 saat süren duruşmada Başkan Aziz Yıldırım'ın Tahkim üyelerine çok sert ifadeler kullandığı belirlendi. Fenerbahçe'nin ortada hiçbir suç yokken suçlandığını söyleyen Yıldırım'ın, "Suçumuzu söyleyin, delil gösterin diyoruz ama kimseden çıt çıkmıyor. Artık kendimizi daha nasıl aklayabiliriz bilmiyorum. Ancak cezayı onaylarsanız bu işin peşini asla bırakmam. Bütün hukuki yollara başvuracağız" ifadesini kullandığı belirlendi. Aziz Yıldırım'ın ayrıca "Bize neden bu kadar ağız cezalar veriyorsunuz? Yoksa Platini mi istiyor?" dediği ve salonda çok sert rüzgarların estiği ifade edildi. Fakat Kurul Başkanı Eiers, "Platini bize karışamaz" yanıtını verdi.

KULÜBÜME ASLA LEKE SÜRDÜRMEDİM!
Yönetici İlhan Ekşioğlu'nun ise, "Bu olay yüzünden ceza aldım ve siz peşin hükümlü davranıyorsunuz. Bu cezayı neden aldım! İki ayrı Etik Kurulu raporu var. TFF Tahkim Kurulu'nda bize ceza verilip verilmemesi ile ilgili iki kez oylama yapıldı. Sizin bunlardan haberiniz yok. Kulübüme asla leke sürdürmedim" diye konuştuğu öğrenildi.

YARGILAMA HEMEN DONDURULSUN
Fenerbahçe'yi savunan avukatların ise, "Kişiler yargılanmadan kurumlar yargılanamaz" tezini savunduğu ve cezanın ertelenmesini talep ettiği belirlendi. Avukatların, "Öncelikli talebimiz, yargılanmaları dondurulan kişilein cezası tespit edilene kadar kulübümüzün yargılanmasının ertelenmesidir" dediği ifade edildi.

YILDIRIM'IN TANIKLIGINA ŞERH KONDU
Gergin geçen duruşmada Hollandalı üye Maessen, Aziz Yıldırım'ın isminin tanık listesinde yer almadığını belirterek itirazda bulundu. Fakat Başkan Eiler bu itirazı reddetti. Buna damen Maessen ve bir diğer üye Wuillert, Yıldırım'ın tanıklığına şerh koydu.

ARTIK YETKiSi YOK DENiLDi!
Duruşmanın başında bazı üyelerin Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu'nun artık kulüpte yetkileri olmadığı gerekçesiyle itirazda bulunduğu belirlendi. İziraz kabul edilince Yıldırım duruşma salonunda başkan sıfatıyla yer alamadı.

ÇOCUKLAR BENDEN UZAK DURUN!
Dün İstanbul'a gelen Yıldırım kendisini bekleyen gazetecilere sert çıkarak, "Çocuklar benden uzak durun lütfen. Çok yorgunum, çekmeyin" dedi

Nyon'da çok yorucu ve stresli bir gün geçiren Aziz Yıldırım dün öğlen saatlerinde İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde kendisini gazetecilerin beklediğini görünce sinirlenen Yıldırım, "Çocuklar benden uzak durun tamam mı! İşinize bakın, çor yorgunum zaten. Lütfen yani böyle olmuyor, insanlara da ayıp oluyor. İstemiyorum böyle şeyler. Rica ediyorum, çektiniz tamam" diyerek tepki gösterdi.

FUTBOLCULAR TEK TEK DİNLENDİ
Tahkim'e sunulan savunmada G.Birliği ve İstanbul BB maçlarıyla ilgili görüntülerin izlendiği, ardından da Serdar Kulbilge, Orhan Şam ve yöneticilerin üyelere tek tek ifade verdiği öğrenildi.

EKSTRA CEZA iHTiMALi KALMADI
F.Bahçe'nin Tahkim'e verdiği savunma öncesinde cezanın artma ihtimalinden söz ediliyordu. Fakat alınan bilgilere göre Disiplin Müfettişi Palacios'un 2+1 yıllık cezaya itirazda bulunmaması bu ihtimali ortadan kaldırdı.