Transfer böyle yapılır

Son olarak 10 milyon Euro'ya kadrosuna kattığı Moutinho ve James Rodriguez'i tam 59 milyon Euro'ya Monaco'ya satan Portekiz kulübü buna rağmen Şampiyonlar Ligi'nde neredeyse her sezon gruptan çıkarak tüm kulüplere adeta ders veriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mayıs 2013 Güncelleme 25 Mayıs 2013, 00:00
Transfer böyle yapılır

İÇİNDEKİLER

Dünya transfer çılgınlığı her geçen gün biraz daha büyüyor... Arap sermayesinin futbola girmesinin ardından birçok kulüp transferde çılgınca rakamları gözden çıkarıyor. Fakat bir kulüp var ki, rakiplerinden çok daha farklı bir yol izleyip başarıyı yakalıyor.

MÜTHİŞ BİR POLİTİKA
Avrupa futbolunun en köklü kulüplerinden biri olan Porto, son 10 yılda izlediği müthiş politikayla kasasını doldurdu. Portekiz kulübü 2003 yılından bu yana futbolcu satışları ve teknik adam tazminatlarından tam 391 milyon Euro kazandı. Üstelik Porto tüm bu isimlerin maliyetine sadece 40 milyon Euro harcadı ve 351 milyon Euro'luk müthiş bir kar rakamına ulaştı.

SON KURBANLARI MONACO!
Porto son olarak James Rodriguez ve Joao Moutinho'yu tam 70 milyon Euro'luk paket transferle Fransız ekibi Monaco'ya sattı. Üstelik Mavi-Beyazlılar, iki yıldızının bonservisi için sadece 10 milyon Euro ödedi. Porto'nun en fazla kar ettiği yıldızların başında ise Hulk geliyor. Portekiz ekibi Japon Ligi'nden 5 milyon Euro'ya aldığı Hulk'u geçtiğimiz sezon başında Rus kulübü Zenit'e tam 39 milyon Euro'ya sattı. Porto iki yıl önce de Arjantin'den 3.3 milyon Euro'ya getirdiği Radamel Falcao'yu Atletico Madrid'e 35 milyon Euro bonservis bedeliyle satmıştı.

SON 7 YILDA 6 ŞAMPİYONLUK
Porto, teknik direktör tazminatlarıyla da kasasını dolduran bir kulüp... Mavi-Beyazlılar, Mourinho ve Villas Boas'ın Chelsea'ye gidişleri sırasında İngiliz kulübünden 15 milyon Euro kazandı. Porto sürekli en büyük yıldızlarını ve teknik adamlarını kaybetmesine rağmen Portekiz'de son 7 yılda 6 kez şampiyon oldu. Porto, Şampiyonlar Ligi'nde de neredeyse her yıl gruptan çıkıyor.

SPORTİNG'E MÜTHİŞ OYUN!

Moutinho'nun sözleşmesindeki madde gereği satıştan Sporting'e yüzde 25 ödenmesi gerekiyordu. Fakat Porto, 59 milyon Euro'luk paket transferde Moutinho'nun bedelini 1 milyon Euro gösterdi ve Sporting'e 250 bin Euro ödendi.