Köprüler kuralım

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Bridge Together (Birlikte köprüler kuralım) sloganını İstanbul 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın sloganı olarak seçtiklerini açıkladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mart 2013 Güncelleme 26 Mart 2013, 13:42
Köprüler kuralım

İÇİNDEKİLER

İstanbul 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylığı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Olimpiyat adaylığının sloganını İstanbul 2020: Bridge Together (Birlikte köprüler kuralım) olarak açıkladı.

PİŞMAN OLMAYIZ
Türkiye'nin olimpiyatları hak ettiğini ifade eden Kılıç, "Adaylık dosyasının altında Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM Başkanı ve 20'ye yakın bakanın imzası var. İstanbul'un tercih edilmesi durumunda bu karardan dolayı hiçbir şekilde pişmanlık yaratmayacağız. Bu karardan dolayı pişmanlık yaratmayacağız" diye konuştu.

YENİ BİR STAT
2020 Olimpiyatları için İstanbul'un adaylığında sıcak günler yaşanıyor. Projeler görücüye çıkarken sürprizlerden birinin "Bosphorus Stadium" Bir başka deyişle Boğaz Stadı olduğu öğrenildi. Haydarpaşa Tren İstasyonu'nun bulunduğu bölüme bir geçici stat yapımı ve açılış töreninin burada yapılmasının planlandığı öne sürüldü. Bu arada 2020 için ayrılan bütçenin 20 milyar ABD doları olduğu öğrenildi.