Burak için 25 milyon Euro

Roman Abramovic'in milli futbolcumuzu çok beğendiğini yazan gazeteler sezon sonunda Galatasaray'a 25 milyon Euro'luk teklif yapılacağını iddia etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mart 2013 Güncelleme 25 Mart 2013, 01:07
Burak için 25 milyon Euro

İÇİNDEKİLER

Attığı goller ve sergilediği futbolla Galatasaray'ın bu sezon geldiği noktada başrolü oynayan Burak Yılmaz, Avrupa'da transfer borsasının en gözde isimlerinden biri durumunda... Milli futbolcunun büyüsüne kapılan son dev Chelsea oldu. Dün İngiliz basınında çıkan haberlere göre Chelsea'nin milyarder sahibi Roman Abramovic, Burak Yılmaz için kesenin ağzını açtı. Rus iş adamının Burak'ı çok beğendiğini yazan gazeteler, "Türk golcü birçok kulüp gibi Chelsea'nin de ilgisini çekiyor. Abramovic, Radamel Falcao ve Edinson Cavani gibi maliyetleri 50 milyon Euro'nun üzerinde olan isimleri değil Burak'ı tercih ediyor. Şu anda yapılan resmi bir teklif yok. Fakat sezon sonunda 25 milyon Euro'luk bir teklifle Galatasaray'ın kapısını çalabilir. Gelişmeler merakla bekleniyor" ifadesini kullandı. Haberde ayrıca Sarı-Kırmızılı kulübün başkanı Ünal Aysal'ın Burak Yılmaz için 40 milyon Euro fiyat biçtiği fakat Sneijder ve Drogba transferlerinde önemli bir mali yükün altına girildiği için Galatasaray'ın 25 milyon Euro'luk bir teklife hayır diyemeyeceği belirtildi.

"HEM YAKIŞIKLI HEM DE ÇOK İYİ FORVET" DEMİŞTİ
Roman Abramovic, Galatasaray'ın Veltins Arena'da 3-2 kazandığı Schalke maçının ardından tebrik etmek için aradığı Didier Drogba'ya Burak Yılmaz için, "Yeni partnerin çok iyi bir golcü. David Beckham gibi de yakışıklı. Bize gelse çok forma sattırır" ifadesini kullanmıştı. Sezon sonunda resmi teklif gelmesi durumunda Drogba'nın Chelsea'ye transferi için Burak'ı iknaya çalışacağı da gelen bilgiler arasında.

FATİH TERİM, GOLCÜSÜNÜ BIRAKMAK İSTEMİYOR
Şu ana kadar milli futbolcuya gelen teklifler konusunda açıklama yapmayan Fatih Terim'in tutumu da transferde belirleyici olacak... Tecrübeli teknik adamın, "Eğer gitmek isterse her türlü kolaylığı sağlarız" dediği fakat milli futbolcuyu kaybetmeyi asla istemediği öğrenildi. Özellikle yabancı kontenjanının azalacak olması nedeniyle Burak'ı bırakmayı düşünmeyen Terim'in son sözünün ne olacağı da şimdiden merak ediliyor.

ŞEYTAN DA ONUN PEŞİNDE!
Alex Ferguson'un yardımcısı McClair'i İstanbul BB maçına göndereceği öne sürüldü... Arena'da oynanan maçta Manchester United'a mükemmel bir gol atan Burak Yılmaz, Alex Ferguson'un gözdeleri arasına girdi. İngiliz basınında çıkan iddialara göre İskoç teknik adam, yardımcısı Brian McClair'i cumartesi günü oynanacak İstanbul BB maçına gönderecek ve Burak'ı izlettirecek.