UEFA'dan ilk yumruk!

Beşiktaş ve G.Antep'e futbolcularına olan borçları yüzünden ceza kesildi... Bursa da eski oyuncusu Mbesuma'nın bonservisini geç ödeyince darbe yedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mayıs 2012 Güncelleme 31 Mayıs 2012, 00:59
UEFA’dan ilk yumruk!

İÇİNDEKİLER

UEFA durdu, durdu, en sonunda yumruğu vurdu!.. Futbolun patronu, dün öğlen saatlerinde şok bir karara imzasını atarak Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor'u Avrupa'dan 1 yıl men etti.

ORMAN İFADE VERDİ AMA!..
UEFA'nın ilk ceza kestiği kulübümüz Beşiktaş oldu. Futbolculara olan borçları ve ödemelerdeki düzensizlikler nedeniyle Disiplin Kurulu'na sevkedilen Siyah-Beyazlı kulüp geçtiğimiz günlerde, "5 yıl içinde aynı şey tekrarlanırsa 2 yıl men edilirsin" kararıyla rahatlamıştı. Fakat disiplin müfettişleri karara itiraz edince Başkan Fikret Orman dün yeniden Nyon'un yolunu tuttu.

PARA CEZASI İNDİRİLDİ!
Orman'ın UEFA Tahkim Kurulu'na verdiği ifadenin ardından şok eden karar açıklandı ve Beşiktaş'ın önümüzdeki sezon Avrupa Kupaları'nda mücadele edemeyeceği bildirildi. Tahkim Kurulu ayrıca Beşiktaş hakkında daha önce verilen 500 bin Euro'luk para cezasını 200 bin Euro'ya indirdi.

İLK ŞOKU ATLATMADAN..
Daha bu haberin şokunu atlatmadan Nyon'da ikinci bomba patladı. UEFA Tahkim Kurulu, Gaziantepspor ve Bursaspor'u da Avrupa'dan 1 yıl men etti. Gaziantepspor'un futbolculara olan borçları nedeniyle böyle bir karar alındığı açıklandı. Bursaspor hakında ise 2007-2008 sezonunda Portsmouth'tan aldığı Collins Mbesuma'nın bonservisini geç ödediği için yaptırım uygulandı.

CAS'TA DAVA AÇACAKLAR
Açıklanan bu kararlar UEFA'nın şike konusunda vereceği cezalarla ilgili endişeleri de artırdı. UEFA'nın bu hafta içinde çok daha ağır kararlara imza atmasından korkuluyor. Öte yandan 3 kulübümüz de cezalarla ilgili CAS'ta dava açma kararı aldı.

KARAR CAS'TAN DÖNER
TFF eski yöneticisi Yunus Egemenoğlu, Beşiktaş ve Bursaspor'un CAS'a itirazının olumlu sonuç vereceğini söyledi. Egemenoğlu, G.Antep'in şansının olmadığını da belirtti.

TÜRKİYE'NİN DOSYASI KABARI
UEFA Tahkim Kurulu, Türk takımları hakkındaki çok sayıdaki dosyayı inceleyerek karara bağladı. 52 ülkeden 11 takım disiplin kurulunun hışmına uğrarken, sadece Türkiye'den 3 takım ağır cezalarla karşı karşıya kaldı.