Kılıçlar çekildi

Trabzonspor Etik Kurulu raporunun verilmesini isteyerek, "TFF F.Bahçe'yi kurtarmak için kendini feda etti" dedi... G.Saray TFF'ye gönderdiği ihtarnameyi yayınlayarak, "Görevi ihlal ederseniz yasal hakkımızı kullanacağız" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mayıs 2012 Güncelleme 02 Mayıs 2012, 00:47
Kılıçlar çekildi

İÇİNDEKİLER

Futbol Federasyonu'nun 58. maddeyi değiştirmesi ortalığı karıştırdı. TFF'nin yaptığı değişikliğin yanı sıra 16 kulübü PFDK'ya sevketmesinin yankıları dün de sürdü. Özellikle Galatasaray ve Trabzonspor yaptığı sert açıklamalarla TFF'yi yaylım ateşine tuttu. Galatasaray TFF'ye gönderdiği ihtarnamede, "Galatasaray Sportif A.Ş. ve iştirakleri olarak uğrayacağımız tüm müspet ve menfi zararların başkanlığınız ve tüm yönetim kurulu üyelerinin şahsi sorumluluğu kapsamında talep edileceği birer kamu görevlisi olarak görev yapmakta olan tüm yönetim kurulu üyeleri hakkında hukuki ve yasal süreci işleteceğimiz hususunu bilgilerinize sunarız" denildi.

GİRİŞİMDE BULUNACAĞIZ
Galatasaray'ın yanı sıra Trabzonspor da Futbol Federasyonu'na tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Futbol Federasyonu Fenerbahçe'yi kurtarmak için kendini feda etmiştir. Trabzonspor adalet ve temiz futbol beklentisi doğrultusunda hak ettiklerini alamazsa önümüzdeki genel kurulda en sert tavrı koyacak kulüplerin başında gelecektir. Trabzonspor olarak yurt içi ve yurt dışı yasal yolların kullanılması suretiyle gerekli girişimlerde bulunacağımızın bilinmesini isteriz. Bundan kesinlikle kimsenin şüphesi olmasın" ifadesi kullanıldı.

TFF'DEN RAPOR İSTENDİ
Öte yandan Trabzonspor TFF'ye resmi bir yazıyla başvurarak 2. Etik Kurulu raporunun tamamen gönderilmesini istedi. Açıklamada, "TFF Yönetim Kurulu'nun hazırlatmış oluğu ikinci Etik Kurulu raporunun bu kez tümünün kulübümüze ivedelikle faks, bilgisayar ortamında veya bir yetkili avukatımıza elden verilmesi hususunun bilgilerinize arz ederim" denildiği belirtildi.

TARAFTAR TEPKİ GÖSTERDi
Trabzonspor taraftarları TFF'nin açıkladığı karara tepki gösterdi. Taraftarlar Derneği, "Şikenin sahaya yansımadığı açıklaması Türk halkıyla dalga geçmek anlamı taşır. Bu isyana dönüşecektir" açıklaması yaptı.

EN MAĞDUR KULÜP BURSA
Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada PFDK'dan istenen savunmanın yapılmayacağını duyurdu.

SAVUNMA VERMEYECEĞİZ
Yazıcı, "Mağdur kulüplerin en başında Bursaspor'un ismi varken hangi evrensel hukuk kurallarının ışığında neyin savunmasını verebiliriz" dedi.

KAYSERİ'DEN SAVUNMA RESTİ
TFF'ye en sert tepki gösteren kulüplerden biri de Kayserispor oldu. Başkan Recep Mamur'un sitedeki açıklamaları, "Hatalı hakem kararları ile mağlup edilerek şampiyonluk yarışından alıkonulduğumuz Manisaspor maçı nedeniyle Disiplin Kurulu'na sevk edilmemiz utanç verici bir karardır" dendi. Kayserispor ayrıca, "Bu kepazeliğe ortak olmayacak ve savunma yapmayacağız. Bu çok iyi bilinmeli" açıklamasında bulundu.

BEŞİKTAŞ'TAN İMALI DEMEÇ
Beşiktaş Kulübü TFF'ye sevk edilmesiyle ilgili olarak bir açıklama yaptı. TFF'nin kendilerini PFDK'ya sevk etmesini anlayamadıklarını bildiren açıklamada, "Kulübümüzün neyle suçlandığını bilmiyoruz. Hakkımızı sonuna kadar savunacağız" dendi.