CHP ve HDP'nin Syriza aşkı

Yunanistan'da sol Syriza partisinin seçimi kazanmasından CHP ve HDP kendilerine pay çıkardı. MHP'li Türkeş ise SYriza7nın başarısını 2002'deki AK Parti7nin seçim galibiyetine benzetti.

Giriş Tarihi 26 Ocak 2015, 00:00 Güncelleme 26 Ocak 2015, 16:00
CHP ve HDP’nin Syriza aşkı

İÇİNDEKİLER

Yunanistan'da seçimi sol Syriza partisi kazandı, CHP ve HDP sanki seçimi kendileri kazanmış gibi açıklama yaptı. MHP'li Tuğrul Türkeş ise Syriza'nın zaferini 2002 yılındaki AK Parti'nin başarısına benzetti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yunanistan'daki seçim sonucunun sorulması üzerine, "Bizce son derece güzel. Aynı dünya görüşünü paylaşan bir siyasal partinin Yunanistan'da seçimi kazanması elbette güzel" yanıtını verdi.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da Yunanistan'da sol parti Syriza'nın zaferini attığı bir tweetle kutladı. Buldan, "Yunanistan'da esen Syriza rüzgarı Türkiye'de HDP'yi fırtınaya dönüştürecek" dedi.

MHP'DEN, KILIÇDAROĞLU VE VE BULDAN'IN HEVESİNİ KURSAKLARINDA BIRAKACAK DEĞERLENDİRME

Öte yandan MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ise Syriza'nın seçimleri kazanması ile yaptığı değerlendirmede, CHP ve HDP'nin heveslerini kursaklarında bıraktı. Syriza'nın zaferini AK Parti'nin 2002'deki zaferine benzeten Türkeş, şöyle konuştu: "Yani AB karşıtı bir siyasettir. Yoksa bunu sol prim kazandı diye değerlendirmek… Yani tabii zaman içerisinde bunlara bakılacak ama yorum yapmak için çok erken. Elbet solcu bir parti, ama söylem o mu? Hayır, söylem tamamen AB'deki tasarruf tedbirleri, Yunanistan'a uygulanmak istenen katı reçeteye tepki. O da gayet anlaşılabilir bir şey. Yani bir nevi 2002'deki Türkiye'deki DYP ve ANAP'a karşı tepkiyle AK Parti 'nin gelmesi gibi bir şey. Bunu sağ sol değil, ana akım ve eski siyasi partilere karşı bir yenilik arayışı diye yorumlamak daha makul."