Engeller aşılacak

Emine Erdoğan, zihinsel engelli çocukları okulla buluşturmak için 'Erken Tanı, Erken Hayat' projesini başlattı. Birçok ünlü isim, projeye tam destek verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Aralık 2013 Güncelleme 14 Aralık 2013, 01:09
Engeller aşılacak

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Hanım'ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkez Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER), zihinsel engelli çocukları okulla buluşturmak için "Erken Tanı, Erken Hayat" projesini başlattı. Projeyle hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli çocukların okulla buluşturulacağını belirten Emine Erdoğan, Üsküdar, Gaziosmanpaşa ve Sultanbeyli'de taramaların yapıldığını belirterek eğitime uygun çocukların Özel Eğitim Anaokulları'na kavuşturularak geleceğe hazırlanacağını söyledi.

SORUMLULUK HERKESİN
Projenin engelli çocuklar konusundaki ihmali, umutsuzluğu ortadan kaldıracağına dikkat çeken, "Türkiye genelinde yüzlerce, binlerce çocuğumuzu erken yaşta eğitimle buluşturacağız. Eğitim sürecini erken başlatarak, çocuklarımızın toplum dışına itilmelerini, özellikle de hayatın dışına itilmelerini engellemiş olacağız. Engelli bir çocuğun sorumluluğu, sadece aileye değil, bütün topluma aittir. Toplumun her ferdi, engelli çocuklara, engelli vatandaşlara karşı sorumluluğunun idrakinde olmalı ve imkanları kadar meseleyle ilgilenmelidir. 'Engelli çocuğum yok' demek, kimseyi sorumluluktan kurtarmaz" dedi.

Mesut ALTUN