Vururuz mesajı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye sınırında yaşananlarla ilgili sert konuştu: Bundan sonra da kimden veya hangi gruptan ne gerekçeyle olursa olsun güvenliğimize dönük her tehdide sert cevap vereceğiz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Temmuz 2013 Güncelleme 20 Temmuz 2013, 01:46
Vururuz mesajı

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara'da Yunan mevkidaşı Venizelos'la düzenlediği ortak basın toplantısında çok sert mesajlar verdi. İşte Davutoğlu'nun Suriye sınırında yaşananlarla ilgili mesajları:

BÜYÜK RİSK:
Suriye'nin Türkiye sınırına yakın Rasulayn bölgesinde yaşanan gelişmeler emri vaki olarak ortaya çıkması halinde büyük risk doğurur. Bundan sonra da kimden hangi gruptan ve hangi gerekçeyle olursa olsun sınır güvenliğimize dönük her türlü tehdide karşı en etkin yöntem alınacak ve anında cevap verilecektir.

KAYGIYLA İZLİYORUZ:
(Rasulayn PKK'nın uzantısı PYD arasında çatışmalar yaşandığını Esad yönetiminin özerklik verebileceği" iddiaları üzerine) "Sadece Rasulayn değil tüm Suriye'deki gelişmeleri büyük bir dikkatle izliyoruz. Birçok bölgedeki değişik gruplar arasındaki çatışmalar bu ülkedeki krizin sadece Suriye içindeki güvenliği değil, uluslararası ve bölgesel güvenliği, bu arada Türkiye'nin güvenliğini de yakından etkileyeceğini ortaya koydu.

MEVZİLER TAHRİP EDİLDİ:
Türkiye, sınır güvenliğini ve vatandaşlarımızın güvenliği bağlamında her türlü tedbiri almaktadır, almaya da devam edecektir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz kendilerine verilen angajman kuralları çerçevesinde Türkiye'ye yönelik atışların yapıldığı mevzilere gereken cevabı vermiştir.

KRİZLERE SEBEP OLUR:
Tabii rejim, Kürtleri Araplara Arapları Türkmenlere değişik etnik ve mezhebi grupları birbirine düşürmek için bazı taktik adımlar atabilir. Hiç kimsenin bu tür emri vakilere yönelmemesi, bu oyuna gelmemesi lazım. Bu emri vakinin tanınması çok daha yoğun çatışmalara sebebiyet verir. Suriye içinde herhangi bir mezhep ya da etnik temelli de facto durumları kabul etmek mümkün değildir.

SURİYE'DEN ATEŞ AÇILDI: 3 YARALI
Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Kıyıgören köyündeki hudut karakoluna bağlı birliklere Suriye tarafından ateş açıldı. Sınırdan kaçakçılık olaylarına karşı devriye görevi yürüten karakol ekibindeki 1'i uzman çavuş 3 asker yaralandı.