Bir elmanın iki yarısıydık

İşte böyle söyledi 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, vefat eden 65 yıllık hayat arkadaşı için. İslamköy'e gönderilen Nazmiye Demirel için son görev bugün...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2013 Güncelleme 30 Mayıs 2013, 00:00
Bir elmanın iki yarısıydık

İÇİNDEKİLER

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, vefat eden eşi Nazmiye Demirel için Güniz Sokak'taki evinde gazetecilerin taziye ziyaretini kabul etti. Demirel, Alzheimerın dünyada yaygın olarak görüldüğünü söyledi.

4.5 YIL HASTANEDE KALDI
Demirel, "Yaşlanmak değil bu. Yaşlılık hastalığı da değil. İnsanın zihin gücünü sıfıra indiriyor ve hayatı yaşanmaz hale getiriyor. Nazmiye Hanım 4.5 yıl boyunca hastanede kaldı. Elden gelen her şey yapılmıştır. Ama dünyadaki ömrü bu kadarmış. Biz aslında bir elmanın iki yarısıyız. Kalan yarısı benim, giden yarısı Nazmiye Hanım'dır" dedi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, TBMM Başkanvekili Meral Akşaner, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ürdün'ün Ankara Büyükelçisi Amjad Adaileh, eski bakanlardan İstemihan Talay da Demirel'e taziye ziyaretinde bulundu.

AİLE MEZARLIĞINA DEFNEDİLECEK
Dün akşam saatlerinde Nazmiye Demirel cenazesi Isparta İslamköy'e gönderildi. Demirel için aile mezarlığında, kardeşi Yılmaz Şener'in mezarının yanında mezar kazıldı. Nazmiye Hanım, bugün öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

TANSU ÇİLLER TELEFON AÇTI
10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eski başbakanlardan Tansu Çiller, Demirel'i telefonla aradı ve taziye dileklerinde bulundu.