"Yoksulluk ve cehalet ile savaşacağız"

Giriş Tarihi 12 Kasım 2011, 00:00 Güncelleme 12 Kasım 2011, 19:46
Yoksulluk ve cehalet ile savaşacağız

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, hükümetin iki düşmanı olduğunu bunlardan birisinin yoksulluk, diğerinin de cehalet olduğunu belirterek bunlarla mücadele edileceğini söyledi.

"İKİ DÜŞMANIMIZ VAR BİRİSİ YOKSULLUK BİRİSİ CEHALET"
Sivas'ın Zara ilçesinde hayırsever işadamı Muttalip Çiftçi tarafından babası adına yaptırılan Zara Halil İbrahim Çiftçi İlköğretim Okulu'nun Temel Atma Töreni'ne katılan Bakan Yılmaz, "Hükümet olarak iki düşmanımız var. Birisi yoksulluk birisi cehalet. Bu iki hususla mücadele edeceğiz. Yoksulluk olan evde kavga bitmez derler. Kavgayı azaltmak için yoksulluğu ortadan kaldırmak gerekir. Bunun için çalışıyoruz.

"BİR SIKINTI VARSA BUNUN NEDENİ CEHALETTİR"
Devlet millet el ele çok iyi bir noktaya geldik. İnşallah birlikte çalışarak yoksulluğu yeneceğiz. İkinci bir düşmanımızda cehalet. Eğer bugün Güneydoğuda bir sıkıntı varsa bunun nedeni cehalettir. İşte bu cehaleti yenmenin yolu da devlet millet el ele olaraktan eğitime yatırım yapmaktır. Dolayısıyla Muttalip Çiftçi ve ailesini tebrik ediyorum." dedi.

Soğuk bir havada gerçekleştirilen temel atma töreninde Bakan Yılmaz protokol konuşmalarını dinlerken üşüyünce önünde ısıtıcılar getirildi. Ayrıca soğuktan üşüyen diğer misafirlere de salep ikram edildi.

"ÇOĞU GİTTİ AZI KALDI"
Bakan Yılmaz, temel atma töreninin ardından Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terörist saldırısı sonrasında yaralanan Piyade Er Cemal Özcan'ı evinde ziyaret etti. Gata'da tedavi gördükten sonra memleketi Sivas'ın Zara ilçesine gelen gazi Özcan'ı ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi alan Bakan Yılmaz, gazinin anne ve babasıyla da kısa bir süre sohbet etti. Bakan Yılmaz burada sıkıntılı bir dönemden geçildiğini belirterek "Çoğu gitti azı kaldı" diye konuştu.