"Hocalı’yı unutmamak namustur"

Giriş Tarihi 27 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 28 Şubat 2011, 11:15
Hocalı’yı unutmamak namustur

İÇİNDEKİLER

Ermenilerin Hocalı'da yaptığı katliamın19. yılında mesaj yayınlayan MHP Lideri Devlet Bahçeli "Sınırlarımızı açmak için fırsat kollayan siyasi iktidarın, hem Doğu Anadolu'daki soykırımı, hem de Hocalı katliamını asla hatırından çıkarmaması, ahlaki ve milli tutarlılık gereğidir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hocalı Katliamı'nın 19'uncu yıldönümü mesajında, isim vermeden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü hedef aldı.

Bahçeli açıklamasında, "Tarihimizi Ermenilere sorgulatanlar, ecdadımızın hakir görülmesine çanak tutanlar ve maç bahaneleriyle Türkiye'nin milli iddialarını Ermeniler karşısında aciz bir duruma düşürenler, esasen geçmişten hiç ders almayan zavallı zihniyetlerdir" dedi. Devlet Bahçeli, "Sınırlarımızı açmak için fırsat kollayan ve Ermenilerin dostluğunu kazanmak amacıyla olmadık dayatmalara boyun eğen bugünkü siyasi iktidarın; hem Doğu Anadolu'daki soykırımı, hem de Hocalı katliamını asla hatırından çıkarmaması, ahlaki ve milli tutarlılık gereğidir" sözleriyle de iktidarı da uyardı. Bahçeli özetle şu görüşlere yer verdi: "Türk milletine soykırımcı yaftası vurarak yıllardan beridir iftira, tezvirat ve kurmaca senaryolarla ülkemizi uluslararası toplum nezdinde zan ve töhmet altında bırakan Ermeni zihniyetinin; gerçekleştirdiği cinayetlerini görmezden ve anlamazdan gelmesi, insanlığın gördüğü en büyük çifte standartlardan birisi. Türkiye'nin toprak bütünlüğünü sorgulama cüreti gösteren ve her fırsatta düşmanlık duygularını sergileyen Erivan yönetiminin, yıllardan beri Azerbaycanlı kardeşlerimize büyük eziyetler yaptığı bir hakikattir."