Süleymaniye'den barış mesajı

Erdoğan, bayram namazını restorasyonun ardından dün ibadete açılan Süleymaniye Camii'nde kıldı: Bayram milletimiz için birlik ve kardeşliğimizin ziyadeleşmesine insanlık için barışa vesile olsun

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Kasım 2010 Güncelleme 17 Kasım 2010, 00:11
Süleymaniye’den barış mesajı

İÇİNDEKİLER

Kurban Bayramı'nın ilk gününde, tüm Türkiye'de olduğu gibi İstanbullular da camilere akın etti. Eyüp Sultan, Sultanahmet gibi camilerde bayram namazı kılmak için gelenler büyük kalabalık oluştururken, 3 yıl aradan sonra dün sabah tekrar ibadete açılan Süleymaniye Camii'nden ise insanlar adeta dışarılara taştı. Başbakan Tayyip Erdoğan da kalabalıkla birlikte bayram namazı için saf tuttu.

'DÖNÜŞ SELAMI VERECEK'
Cami çıkışında vatandaşlara, "Kurban Bayramı'nın ilk gününde Süleymaniye'de bir bayram sabahında sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum" diye seslenen Erdoğan, "Bayramınız mübarek olsun. Milletimiz için, birliğimizin kardeşliğimizin, ziyadeleşmesine vesile olsun. Alemi İslam'ın intibahına, ittihadına vesile olsun, insanlığın barışına vesile olsun" dileğinde bulundu. Ardından Süleymaniye Camii'nin tarihi, mimarisi hakkında bilgi veren Erdoğan, aslına ters bazı müdahalelerin sökülerek, yapının aslına uygun hale getirildiğini anlattı. Külliyenin kalan kısımlarınına proje onayı verilmek üzere olduğunu, Ramazan ayına kadar bu kısmı da bitirmeyi hedeflediklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "O da bittiği zaman artık Süleymaniye bütün külliyesi çevresiyle inşallah ilk yapıldığı güne şimdiden dönüşünü yaparak selamını verecektir. 'Başladığımız gün gibiyiz' diyecektir."

'CAMİLERİMİZ MÜHRÜMÜZDÜR'
Çok sayıda caminin onarıldığını ya da onarımının sürdüğünü belirten Erdoğan, "Bunlar ülkemizin mührüdür. Bu mühürleri kaybetmeyeceğiz, geleceğe taşıyacağız" dedi.

'KİMSE BİZE HAYVAN SEVGİSİ DERSİ VERMESİN'
Süleymanıye'deki bayram namazını, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Görevi devraldıktan sonra ilk vaazını da burada veren Görmez, kurban ibadetinin yanlış anlamalara yol açmadan yerine getirilmesini istedi. Kurbanın, Hazreti İbrahim'e uzanan tarihini anlatan Görmez, "Hiç kimse bize hayvan sevgisi, hayvan hakları dersi vermeye kalkmasın. Karıncayı incitmenin bile mahşerde soru olacağını idrak eden bir medeniyetin çocuklarıyız'' dedi.