Erdoğan: Alkışlamayalım lütfen!

Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısında partililere sesleniyor. Erdoğan, kime ne mesaj verdi?

Giriş Tarihi 26 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 27 Ekim 2010, 17:44
Erdoğan: Alkışlamayalım lütfen!

İÇİNDEKİLER

"Şarkıların türkülerin yasaklandığı dönemler oldu bu ülkede. Ne zaman peki. CHP zihniyetinin olduğu dönemde. Arşivlerdeki belgeler bunu net şekilde ortaya koyuyor. Ama artık o dönemler geride kaldı,diye açıklama yapan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Ulus Meydanına köylülerin girmesi yasaklandı.. (Bu sözler üzerine alkış gelmesi üzerine) Bunu alkışlamayalım buna üzülelim... Bu yasakları koyanlar Cumhuriyeti koruma bahanesinin arkasına sığınıyordu. Bunu yapanlar Cumhuriyeti küçülttüler, halka yabancılaştılar."

BU CUMHURİYET ÇITKIRILDIM DEĞİLDİR

AK Parti iktidarı döneminde Türkiye artık eski Türkiye değildir, açıklamasından bulunan Erdoğan, şimdi bakın 8 yıl öncesine göre vatandaş geleceğe daha güvenli bakmıyor mu? sorusunu sordu. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Yasakları kaldırırken nasıl bir gürültü koparıldığını hatırlayın. Paradan 6 sıfır atılırken enflasyon patlar diyorlardı, peki ne oldu?

Bu cumhuriyet çıtkırıldım bir Cumhuriyet değildir. Köklüdür. TRT Şeş açılırken de ülke bölünür diyorlardı, ne oldu?

Kendisine millet üzerinde bir muhafızlık görevi atfedenler bu cüreti nereden alıyorsunuz? Milletin vekillerini yoksayma cüretini nereden alıyorsunuz? En doğruyu siz mi biliyorsunuz?

Artık millet iradesi üzerinde vesayet kabul edilemez. Şimdi Cumhur Cumhuriyetine sahip çıkıyor.