Düşmese zehirden ölecekti

Şok Adli Tıp raporu, korkunç gerçeği ortaya çıkardı: Karbonmonoksit soluyan Yazıcıoğlu ve beraberindekiler helikopter düşmese bile zehirlenerek ölecekti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2010 Güncelleme 22 Ekim 2010, 09:40
Düşmese zehirden ölecekti

İÇİNDEKİLER

Takvim, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin can verdiği 25 Mart 2009'daki helikopter kazasına ilişkin çarpıcı tespitlere ulaştı. Helikopterin içine öldürücü korbonmonoksit pompalandığını belgeleyen Adli Tıp raporunu değerlendiren uzmanlar, korkunç gerçeği açıkladı: Feci kaza yaşanmasaydı bile Yazıcıoğlu ve beraberindekiler kısa süre içinde ölecek kadar zehir solumuşlardı.

ÖLÜMÜN EŞİĞİNDE UÇUYORDU

Adli Tıp uzmanları, Pilot Kaya İstektepe ile gazeteci İsmail Güneş'in kanındaki karbonmonoksit oranının, "zehirlenerek ölüm" eşiğine çok yaklaştığına dikkat çekti. Kanda yüzde 30 karbonmonoksitin "ölüm eşiği" olduğuna işaret eden uzmanlar, bunun üzerini ise "patolojik ölüm" sayıyor. Kandaki karbonmonoksit yüzde 10'a kadar normal kabul ediliyor. Bunun üzerindeki değerler ise zehirlenme olarak görülüyor. Bu veriler, kanında yüzde 27 oranında karbonmonoksit çıkan İsmail Güneş ile yüzde 26 çıkan pilot Kaya İstektepe'nin ölüm sınırına çok yaklaştığını ortaya koydu. Karbonmonoksitin 10 dakika içinde uyku hali verdiğini belirten umanlar, 30 dakika solunması halinde zehirleyerek ölüme yolaçtığını kaydetti.

ZEHİRLENEREK ÖLMEDİLER
Adli Tıp'çılar, gazın yayıldığı kaynağa yakın kişilerin daha çabuk zehirleneceğini hatırlatarak, karbonmonoksit tüpünün pilot ve İsmail Güneş'in bulunduğu tarafta olabileceğini ifade etti. Ancak, helikopterin düşmesiyle ortamdaki zehirin yerini oksijenin aldığı, bu nedenle de ölümlerin zehirlenme sayılmadığına işaret etti. Uzmanlar, İsmail Güneş'in helikopterin düşmesi sonucu aldığı yoğun oksijenle gazın etkisinden kurtulup telefonla yardım istemeyi başardığını tahmin ediyor.

HELiKOPTERDE KiMLER VARDI?

29 Mart 2009 Yerel Seçimleri kampanyası sırasında ilk kez helikopter kiralayan BBP'nin lideri Muhsin Yazıcıoğlu, 25 Mart'ta Kahramanmaraş Keş Dağı'ndaki kazada can verdi. Yazıcıoğlu ile birlikte pilot Kaya İstektepe (sağda), BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, yardımcısı Yüksel Yancı, Belediye Meclisi üyesi Murat Çetinkaya ve İHA muhabiri İsmail Güneş (solda) feci kazada öldüler.