Başörtüsü zirvesi

Kılıçdaroğlu, Bardakoğlu'yla Diyanet'te gerçekleştirdiği 'çok gizli' buluşmada başörtüsünü masaya yatırdı. 2 saatlik zirvede çözüm için görüş alışverişi yapıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2010 Güncelleme 15 Ekim 2010, 04:16
Başörtüsü zirvesi

İÇİNDEKİLER

Üniversitelerde başörtüsü sorunu "fiilen" aşılma yoluna girerken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da başörtüsü gündemiyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nu ziyaret ettiği ortaya çıktı. Çözüm için adım atan ancak hemen ardından "Pakistan-İran modeli baş bağlama" önerisiyle tepkileri çeken Kılıçdaroğlu ile Bardakoğlu'nun 11 Ekim akşamı gerçekleşen yemekli buluşması 2 saat sürdü. CHP liderine, Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Bardakoğlu'na ise yardımcıları eşlik etti. Temasta ağırlıklı olarak Kılıçdaroğlu'nun Diyanet'in görüşlerini dinlediği öğrenildi.

ERDOĞAN İŞARET ETTİ
CHP'nin başörtüsünü masaya yatırdığı Abant buluşmasından hemen sonraya denk gelen buluşmayı, Kılıçdaroğlu da doğruladı. Bardakoğlu'yla daha önce yemek için sözleştiklerini anlatan CHP lideri, "Ancak Isparta gezim çıkınca erteledik. Süleyman Demirel beyin uçağıyla dönünce vaktim oldu. Aradım ve yemek yedik" dedi. Kılıçdaroğlu, içeriğe değinmezken, "başörütüsünün de görüştükleri konular arasında yer aldığını" söylemekle yetindi. Başbakan Erdoğan da çözüm için Diyanet'i adres göstermişti.