'Çiçero' filmi izleyiciden tam not aldı! 'Çiçero', Hollywood filmlerini aratmadı

2. Dünya Savaşı’nın seyrini değiştiren ajan İlyas Bazna’nın hayatını anlatan ‘Çiçero’ filmi izleyenlerden tam not aldı. Vizyona girdiği ilk üç günde 160 bin 382 kişi tarafından izlenen film, çekim kalitesiyle milyonlarca dolara mal olan Hollywood filmlerini aratmadı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ocak 2019 Güncelleme 23 Ocak 2019, 07:58
’Çiçero’ filmi izleyiciden tam not aldı! ’Çiçero’, Hollywood filmlerini aratmadı

İÇİNDEKİLER



Tarihte
'Yüzyılın Casusu' olarak anılan Arnavut asıllı Türk casus İlyas Bazna'nın hayatını beyazperdeye aktaran 'Çiçero' filmi, gişeye damga vurdu. Erdal Beşikçioğlu ve Burcu Biricik'in rol aldığı film, Hollywood filmlerini aratmadı.



ALKIŞLAR EKİBE...
'Çiçero' vizyona girdiği ilk 3 günde 160 bin 382 kişi tarafından izlendi. 'Çiçero' son günlerdeki 'mısır krizi' nedeniyle seyirci sayısında düşüş yaşayan Türk Sineması için can suyu oldu. Toplam 440 salonda gösterilen filmden ilk 3 günde 2 milyon 315 bin 407 lira hasılat elde edildi.



Yapımcılığını 'Ayla' ve 'Müslüm' gibi filmlerde imzası olan Mustafa Uslu'nun, yönetmenliğini ise Serdar Akar'ın üstlendiği 'Çiçero'dan sosyal medyada da övgüyle bahsedildi. Seyirciden tam not alan film, 2. Dünya Savaşı'nda Ankara'daki İngiliz Büyükelçiliği'nde uşak olarak görev yapan, 'Çiçero' kod adlı İlyas Bazna'nın İngiltere'nin gizli belge ve bilgilerini Hitler Almanya'sına sızdırmasıyla gelişen olayları anlatıyor.



Filiz Akın

ÇİÇERO'YA TAM NOT

Çiçero bana 'Ankara Ekspresi' filmini hatırlattı. O film; bana ödüller kazandırmış, gurur vermişti. Çiçero ekibine de başarılar dilerim, yolları açık olsun.



Demet Sabancı Çetindoğan

Çok başarılı bir film. Emeği geçen herkesin eline sağlık. Türk filmleri, son dönemde hak ettiği yere geldi. Hepsini keyifle, gururla seyrediyoruz.



Feryal Gülman

Bu film mutlaka izlenmeli. Filmin sürükleyici senaryosuna, oyuncuların performansına ve çekim kalitesine büyük alkış…